Κέικ Μαρμάρινο

Υλικά:

Ξηρά

200 g αλεύρι αμυγδάλου
28 g αλεύρι καρύδας
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια γλυκαντικού / στεβίας /

Υγρά

4 μεγάλα ή 5 μικρότερα αυγά
5 ml. βανίλια
82 g ξινή κρέμα ή γιαούρτι
76 g λιωμένου βουτύρου

Επιπλέον για το καφέ μείγμα:
14 g κακάου
45 ml. υγρή, χωρίς ζάχαρη κρέμα

Εκτελεση

Πρώτα, διαλύστε τα υγρά συστατικά σε μια μπασίνα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα ξηρά και χτυπήστε ξανά.

Το μείγμα χωρίζεται σε δύο. Σε ένα μέρος βάλτε το κακάο με την κρέμα και χτυπήστε.


Στη συνέχεια, σε μια φόρμα τακτοποιήστε μια σειρά από το λευκό μείγμα και μια σειρά από καφέ.

Αναμιγνύουμε με ένα ξυλακι που κανουμε άτακτες κινησεις μεσα στο κεικ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Κέικ Μαρμάρινο

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Πανακότα Βανίλια Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο