Τα σκορδόψωμα στην τοστιέρα είναι ένα από τα αγαπημένα μου comfort food. Έχουν μια υπέροχη γεύση σκόρδου και βουτύρου, ενώ μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι υλικά θέλεις. Εγώ τα έφτιαξα και ακόμα μοσχοβολάει ο ουρανίσκος μου!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σκορδόψωμα στην τοστιέρα

Ένα πιάτο με σκορδόψωμα στην τοστιέρα, με λιωμένο τυρί και τα υλικά από πάνω, φτιαγμένο από μπαγιάτικο ψωμί
Το παθαίνετε κι εσείς να θέλετε να φάτε κάτι ιδιαίτερο, μια λιχουδιά, αλλά χωρίς πολλή φασαρία; Εγώ το παθαίνω συχνά και γι’ αυτό έφτιαξα σκορδόψωμα στην τοστιέρα τσακα-τσάκα. Είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο, απολαυστικό σνακ, ειδικά όταν έχεις και λίγο μπαγιάτικο ψωμί που δεν ξέρεις τι να το κάνεις.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε τα σκορδόψωμα, θα χρειαστούμε:

  • 2-3 φέτες Μπαγιάτικο ψωμί
  • 50 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 Πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • Πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης (κομμένες σε ροδέλες)
  • Καπνιστή γαλοπούλα (σε κομματάκια)
  • Κασέρι με χαμηλά λιπαρά (ή άλλο τυρί που λιώνει)
  • Ρίγανη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη λιχουδιά.

1. Ελιωσα το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Μόλις ζεστάθηκε, έσβησα τη φωτιά και πρόσθεσα τις σκελίδες σκόρδου, που είχα πολτοποιήσει. το άφησα να σταθεί για να αρωματιστεί το βούτυρο.

2. Εκοψα την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες και τις πράσινες ελιές σε λεπτές ροδέλες.

3. Περιέχυσα τις φέτες ψωμιού με το αρωματισμένο βούτυρο και πασπάλισα με ρίγανη. έπειτα, έστρωσα πάνω τις ελιές και σε μία φέτα έριξα και κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας.

4. Εστρωσα την πιπεριά από πάνω και έβαλα το ψωμί στην τοστιέρα, αφού πρώτα έβαλα λαδόκολλα για να μην λερωθεί. Έκλεισα απαλά την τοστιέρα και την άφησα για περίπου 7 λεπτά.

5. Εσβησα την τοστιέρα, άφησα μέσα το ψωμί για 2-3 λεπτά και μετά πρόσθεσα το τυρί. ξανάκλεισα την τοστιέρα, ίσα-ίσα για να λιώσει το κασέρι.

Η Συνταγή είναι της κας Πόπη Μητραλέλη

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα σκορδόψωμα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ψωμί: Το μπαγιάτικο ψωμί είναι ιδανικό για αυτή τη συνταγή, καθώς γίνεται πολύ τραγανό όταν το φρυγανίσετε.
  • Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε, αρκεί να λιώνει εύκολα, όπως το κασέρι, η μοτσαρέλα ή η γραβιέρα.
  • Προστασία: Βάλτε πάντα λαδόκολλα στην τοστιέρα σας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να την καθαρίσετε μετά.
  • Εναλλακτικές: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια, ντομάτα, ή ακόμα και λίγο μπέικον, για να τα κάνετε πιο πλούσια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή