Τα σκορδόψωμα στην τοστιέρα είναι ένα από τα αγαπημένα μου comfort food. Έχουν μια υπέροχη γεύση σκόρδου και βουτύρου, ενώ μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι υλικά θέλεις. Εγώ τα έφτιαξα και ακόμα μοσχοβολάει ο ουρανίσκος μου!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σκορδόψωμα στην τοστιέρα

Ingredients
Για να φτιάξουμε τα σκορδόψωμα, θα χρειαστούμε:
- 2-3 φέτες Μπαγιάτικο ψωμί
- 50 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 1/2 Πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- Πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης (κομμένες σε ροδέλες)
- Καπνιστή γαλοπούλα (σε κομματάκια)
- Κασέρι με χαμηλά λιπαρά (ή άλλο τυρί που λιώνει)
- Ρίγανη
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη λιχουδιά.
1. Ελιωσα το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Μόλις ζεστάθηκε, έσβησα τη φωτιά και πρόσθεσα τις σκελίδες σκόρδου, που είχα πολτοποιήσει. το άφησα να σταθεί για να αρωματιστεί το βούτυρο.
2. Εκοψα την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες και τις πράσινες ελιές σε λεπτές ροδέλες.
3. Περιέχυσα τις φέτες ψωμιού με το αρωματισμένο βούτυρο και πασπάλισα με ρίγανη. έπειτα, έστρωσα πάνω τις ελιές και σε μία φέτα έριξα και κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας.
4. Εστρωσα την πιπεριά από πάνω και έβαλα το ψωμί στην τοστιέρα, αφού πρώτα έβαλα λαδόκολλα για να μην λερωθεί. Έκλεισα απαλά την τοστιέρα και την άφησα για περίπου 7 λεπτά.
5. Εσβησα την τοστιέρα, άφησα μέσα το ψωμί για 2-3 λεπτά και μετά πρόσθεσα το τυρί. ξανάκλεισα την τοστιέρα, ίσα-ίσα για να λιώσει το κασέρι.
Η Συνταγή είναι της κας Πόπη Μητραλέλη
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα σκορδόψωμα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Ψωμί: Το μπαγιάτικο ψωμί είναι ιδανικό για αυτή τη συνταγή, καθώς γίνεται πολύ τραγανό όταν το φρυγανίσετε.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε, αρκεί να λιώνει εύκολα, όπως το κασέρι, η μοτσαρέλα ή η γραβιέρα.
- Προστασία: Βάλτε πάντα λαδόκολλα στην τοστιέρα σας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να την καθαρίσετε μετά.
- Εναλλακτικές: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια, ντομάτα, ή ακόμα και λίγο μπέικον, για να τα κάνετε πιο πλούσια.