Μπισκότα με μήλο και καρότo.
Τα κουλουράκια με μήλο και καρότο είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ ή πρωινό.
Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Τα κουλουράκια είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, με μια γλυκιά γεύση από το μήλο και μια πινελιά φρεσκάδας από το καρότο.
Γιατι να τα φτιάξετε:
Υγιεινά: Τα μπισκότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες από το μήλο και το καρότο.
Νόστιμα: Η γεύση είναι ισορροπημένη, με γλυκιά και δροσερή γεύση.
Εύκολα στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Πολυχρηστικά: Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, πρωινό ή επιδόρπιο.
Τα κουλουράκια με μήλο και καρότο είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους αναζητούν ένα εύκολο και γρήγορο σνακ ή πρωινό. Η συνταγή είναι απλή και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά
Μήλο 1
Καρότο 1
Λάδι 1/3 φλ
Ζάχαρη 2 κ.σ
κορν φαλουρ 2 κ.σ
Λευκό αλεύρι 1 φλιτζάνι περίπου να γινει μια κολλώδη ζύμη
Κανέλα 1 κουτ.γλ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Το καρότο και το μήλο πλένονται, ξεφλουδίζονται και τρίβονται σε χοντρό τρίφτη.
Ανακατεύουμε με το λάδι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Ανακατεύουμε όλα καλά με ένα πιρούνι. Ακολουθούν τα αλεύρια.
Η κολλώδης ζύμη που προκύπτει μαζεύεται σε μπάλα και με ένα κουτάλι σχηματίζονται μπαλάκια
σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Με βρεγμένα δάχτυλα τα δια μορφώνουμε.
Στη μέση κάθε κουλουριού βάζω ένα καρύδι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να γίνει. Φουσκωνουν γρήγορα 15-20 λεπτά,
ανάλογα με το φούρνο.
Όσο είναι ακόμα ζεστό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Υπέροχο για καφέ.
Καλή μέρα από εμένα!
Προτάσεις:
Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, cranberries ή ξηρούς καρπούς για επιπλέον γεύση και υφή.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής αλέσεως για μια πιο υγιεινή επιλογή.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα με κανέλα ή ζάχαρη άχνη πριν τα ψήσετε.