Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτός ο σοκολατένιος πειρασμός με τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Γίνεται τόσο ζουμερός και αφράτος, και η σοκολάτα με το κεράσι ταιριάζουν απίστευτα! Εγώ τον φτιάχνω συχνά για το απογευματινό καφεδάκι ή όταν έχω καλεσμένους. Είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθούν όλοι! Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνω!

Σοκολατόπιτα με κεράσια

Κομμάτια από αφράτο σοκολατένιο πειρασμό με κεράσια, κομμένο σε τετράγωνο σχήμα, που φαίνονται τα κεράσια μέσα στη ζύμη.

Φτιάξτε έναν απίστευτα ζουμερό και αφράτο σοκολατένιο πειρασμό με κεράσια. Εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 10 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

  • 130 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ή κουβερτούρα)
  • 130 ml γάλα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αυγά
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμάρια κεράσια (φρέσκα χωρίς κουκούτσι, ή κατεψυγμένα)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Προετοιμασία:
    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Παίρνω ένα ορθογώνιο ταψί (περίπου 28x20 εκ., το δικό μου έχει πάτο 26x18 εκ.),
    το στρώνω καλά με λαδόκολλα. (Αν το ταψί είναι μεγαλύτερο, θα βγει πιο λεπτό, αν είναι μικρότερο, πιο χοντρός.)
  2. Σοκολάτα:
    Λιώνω τα 130 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας. Το κάνω είτε σε μπεν μαρί (πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει) είτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας ανά λίγα δευτερόλεπτα. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  3. Ξηρά Υλικά:
    Σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την πρέζα αλάτι.
  4. Υγρά Υλικά:
    Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το μαλακό βούτυρο και το χτυπάω με το μίξερ για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο.
    Προσθέτω τη ζάχαρη στο βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
    Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτω τη λιωμένη, κρύα σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  5. Ενσωμάτωση:
    Τώρα, προσθέτω εναλλάξ στο μείγμα το γάλα και το μείγμα των ξηρών υλικών (αλεύρι, κακάο, κλπ.), ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα, χωρίς να το παραχτυπήσω.
  6. Ψήσιμο:
    Αδειάζω το μείγμα στο ταψί που έχω ετοιμάσει και το απλώνω ομοιόμορφα.
    Από πάνω, τοποθετώ τα κεράσια, πιέζοντάς τα ελαφρά μέσα στο μείγμα.
    Μεταφέρω το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά στους 180°C. Η ώρα ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας.
  7. Έλεγχος:
    Ελέγχω αν είναι έτοιμος ο πειρασμός βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα υγρού μείγματος.
    Βγάζω τον πειρασμό από τον φούρνο και τον αφήνω να κρυώσει λίγο μέσα στο ταψί πριν τον κόψω σε κομμάτια.
    Είναι απίστευτα νόστιμος, ζουμερός και αφράτος! Το κεράσι με τη σοκολάτα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Την επόμενη μέρα, αν μείνει (πράγμα δύσκολο!), γίνεται ακόμα πιο νόστιμος. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μέχρι την επόμενη συνταγή μας!

Notes

Tips από εμένα:

  • Κεράσια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα, κατεψυγμένα (αφού τα στραγγίξετε καλά) ή ακόμα και κονσερβοποιημένα κεράσια (πάλι καλά στραγγισμένα). Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, βεβαιωθείτε ότι τους έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
  • Σοκολάτα: Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιήστε σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.
  • Ταψί: Το μέγεθος του ταψιού επηρεάζει το ύψος του πειρασμού. Προσαρμόστε ανάλογα.
  • Αποθήκευση: Ο πειρασμός διατηρείται καλά σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες ή στο ψυγείο για περισσότερο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή