Αν υπάρχει ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με τη φρουτώδη νότα της μπανάνας, τότε αυτό είναι σίγουρα το σοκολατένιο κέικ με μπανάνες! Είναι ένα κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αφράτο, ζουμερό και ιδανικό για τον καφέ ή ως επιδόρπιο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σοκολατένιο Κέικ με Μπανάνες
Αν υπάρχει ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με τη φρουτώδη νότα της μπανάνας, τότε αυτό είναι σίγουρα το σοκολατένιο κέικ με μπανάνες! Είναι ένα κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αφράτο, ζουμερό και ιδανικό για τον καφέ ή ως επιδόρπιο.
Ingredients
Για το Κέικ:
- 350 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
- 100 ml κρέμα γάλακτος 38%
- 4 μπανάνες (ώριμες)
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (ή τριμμένη κουβερτούρα/σοκολατάκια)
- Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Για την Επιφάνεια (Topping):
- 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 100 γρ. κρύο βούτυρο αγελάδος (κομμένο σε κυβάκια)
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. καρύδια (κομμένα σε χοντρά κομμάτια)
Instructions
Πώς θα φτιάξουμε αυτό το μοσχομυριστό σοκολατένιο κέικ με μπανάνες:
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή πάνω-κάτω). Λαδώνω και αλευρώνω καλά μία φόρμα για κέικ 24 εκ. ή την στρώνω με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω το μαλακωμένο βούτυρο με τα 300 γρ. καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιώ τις 4 μπανάνες μαζί με τα 100 ml κρέμα γάλακτος. Το προσθέτω στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύω απαλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτω την εσάνς βανίλιας.
- Προσθέτω σταδιακά τα στερεά υλικά στο υγρά, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν, χωρίς να το παρακάνω στο ανακάτεμα.
- Τέλος, προσθέτω τις σταγόνες κουβερτούρας (ή τα τριμμένα σοκολατάκια, όπως έκανα κι εγώ) και ανακατεύω απαλά να πάνε παντού.
- Για την επικάλυψη: σε ένα άλλο μπολ, τρίβω το κρύο βούτυρο με το αλεύρι και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύω.
- Αδειάζω το μείγμα του κέικ στην έτοιμη φόρμα
και από πάνω απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα της επικάλυψης.
- Ψήνω το σοκολατένιο κέικ με μπανάνες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέντρο του κέικ. Προσαρμόζω τους χρόνους στον δικό μου φούρνο.
- Μόλις το βγάλω από τον φούρνο, το αφήνω να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα πριν το ξεφορμάρω.
- Σερβίρω το σοκολατένιο κέικ με μπανάνες πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.
Υ.Γ Το κέικ στην φωτογραφία δεν έχει απο πάνω το μείγμα επικάλληψης εσείς μπορείτε να το φτιάξετε
Η Εκτέλεση της συνταγής είναι της κας Giota Pakou
Notes
Tips για το Τέλειο Σοκολατένιο Κέικ με Μπανάνες
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σοκολατένιο κέικ με μπανάνες σας ακόμα πιο τέλειο! Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο και τα αυγά, καθώς αυτό βοηθάει στο καλύτερο ανακάτεμα και στην πιο αφράτη υφή του κέικ. Μην παραψήσετε το κέικ, γιατί θα στεγνώσει. Ελέγξτε το με μία οδοντογλυφίδα μετά τα 50 λεπτά. Αν δεν έχετε σταγόνες κουβερτούρας, μπορείτε κάλλιστα να τρίψετε μία σοκολάτα κουβερτούρα ή ακόμα και σοκολατάκια, όπως έκανα κι εγώ! Το σημαντικό είναι να μοσχοβολάει η κουζίνα σου!

και από πάνω απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα της επικάλυψης.







