Αυτό το σοκολατένιο γλυκάκι με γιαούρτι είναι από τα αγαπημένα μου, δροσερό και χωρίς πολλές θερμίδες. Δεν χρειάζεται ούτε ψήσιμο, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις – ό,τι πρέπει για μια μαμά που τρέχει όλη μέρα! 

Η Συνταγη ειναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για τη Βάση
250 γρ μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
80 γρ λάδι καρύδας (λιωμένο)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη Σοκολατένια Κρέμα
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 0%
330 γρ σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ή με στέβια
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Για το Γλάσο (προαιρετικά)
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
60 γρ φυτικό γάλα
10 γρ λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Για Διακόσμηση
Φρέσκα φρούτα εποχής

Εκτέλεση

Πρώτα σπάω τα μπισκότα σε ψίχουλα (μπορείτε να τα βάλετε και σε μούλτι).
Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το λιωμένο λάδι καρύδας. Τα ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Στρώνω το μείγμα σε ένα πυρεξάκι 24×20 εκατοστά και το πατάω καλά. Το βάζω στο ψυγείο.

Για την κρέμα
Ανακατεύω το γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου), το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια μους.
Απλώνω την κρέμα πάνω στη βάση και το ξαναβάζω στο ψυγείο.

Αν θέλω, φτιάχνω και το γλάσο λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί (σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί).
Το ρίχνω από πάνω και το ξαναβάζω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

Στο τέλος, διακοσμώ με ό,τι φρούτα έχω – τώρα που είναι καλοκαίρι βάζω φράουλες και ροδάκινα.