Νόστιμα, ζουμερά σουτζουκάκια με αφράτο πιλάφι, ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για οικογενειακό γεύμα ή κυριακάτικο τραπέζι. Απλή συνταγή με εύκολα υλικά, για να απολαύσετε παραδοσιακή γεύση!

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:

600γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τριφτη με τα υγρά του
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο και στραγγισμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
Ελαιόλαδο

Για το πιλάφι:

1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2 φλιτζάνια νερό
1 κύβος λαχανικών
2 κ.σ. αγνό βούτυρο
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. πελτέ
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
1 δαφνοφύλλο
Λίγο νερό
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και το αυγό. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθετε τα σουτζουκάκια και αλευρώστε τα ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα, βράστε το ρύζι με το νερό και τον κύβο λαχανικών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρετε το καλαμπόκι στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Ανακατέψτε το καλαμπόκι με το ρύζι και αλατοπιπερώστε.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα σουτζουκάκια με 1 σκ σκόρδο ολοκληρη σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το πελτέ, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και δάφνη. Ρίξτε λίγο νερό, να πάρουν μια βραση και σβήστε τη φωτιά.
Τα βαζω τα σουτζουκάκια σε ταψάκι και ψήνω στους 160β αέρα μεχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε ένα πιάτο, απλώστε το πιλάφι και από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα τους.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ κουνουπιδιού: Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει
Επόμενο άρθροΜαντολάτο