Αυτό το Σουφλέ με ψωμί του τοστ είναι η τέλεια λύση όταν θέλεις κάτι γρήγορο και νόστιμο. Μοιάζει με ένα είδος λαζάνιας, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις. Είναι ένα πιάτο που θα το λατρέψεις για την απλότητά του και την υπέροχη γεύση του.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σουφλέ με ψωμί του τοστ
Σουφλέ με ψωμί του τοστ που έφτιαχνα από όταν ήμουν ακόμα στο γυμνάσιο! Είναι ένα πιάτο που είναι πραγματικά πεντανόστιμο, εύκολο και ελαφρύ, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, αφού μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το σουφλέ, θα χρειαστούμε (οι ποσότητες είναι ενδεικτικές για ένα μεσαίο ταψί):
- Περίπου 16-20 φέτες Ψωμί του τοστ
- 1 πακέτο Γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σας)
- 16-20 φέτες Τυρί για τοστ (ή τριμμένο τυρί)
- 4-5 Αυγά
- Περίπου 500 ml Γάλα ή Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και Πιπέρι
- Λίγο Βούτυρο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Για αρχή, βουτυρώνω το ψωμί του τοστ και κόβω την κόρα. στρώνω μια στρώση από τις φέτες του ψωμιού στον πάτο ενός λαδωμένου ταψιού, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
2. Πάνω από το ψωμί, απλώνω ομοιόμορφα μια στρώση με αλλαντικά (π.χ. γαλοπούλα) και μετά μια στρώση με τυρί για τοστ.
3. Στρώνω και πάλι μια δεύτερη στρώση από ψωμί, πάνω από το τυρί. ξανά, απλώνω αλλαντικά και τελειώνω με τριμμένο τυρί από πάνω, όπως θα έκανα και στα λαζάνια μου.
4. Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος), το αλάτι και το πιπέρι. η ποσότητα πρέπει να είναι αρκετή για να καλύψει όλο το σουφλέ.
5. Περιχύνω το μείγμα με το αυγό και το γάλα πάνω από το σουφλέ. το αφήνω στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει καλά το ψωμί όλα τα υγρά.
6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσει.
7. Το βγάζω από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει λίγο πριν το κόψω σε κομμάτια.
Η Συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σουφλέ με ψωμί του τοστ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Αλλαντικά και τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι αλλαντικό και τυρί θέλετε. Δοκιμάστε με ζαμπόν, μπέικον, κασέρι ή ακόμα και φέτα για πιο έντονη γεύση.
- Σωστό ψήσιμο: Μην βιαστείτε να το ψήσετε αμέσως. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά για να γίνει ζουμερό και αφράτο.
- Σερβίρισμα: Είναι πεντανόστιμο ζεστό, αλλά μπορείτε να το φάτε και κρύο.










