Δείτε Επίσης: Σουφλέ με μπεσαμελ!!! | Το ευκολότερο σουφλέ ζαμπόν και τυριών στον κόσμο

Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…

Υλικά

9-10 βραστές πατάτες
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 αυγα
2 κουταλιές της σούπας νισεστε
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5-6 σκελίδες σκόρδου τριμμενες
4 κουταλιές λάδι
Για Απο πάνω
100 γραμμάρια τριμμένου τυριού τσένταρ
50 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Κάνουμε μέσα σε ένα μπολ τις βραστές πατάτες πουρέ, μετα αναμιγνύουμε με γιαούρτι και ανακατευουμε για να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε με νισεστε, αυγά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ανακατευουμε καλά, και τέλος 4 κουταλιές της σούπας λάδι και τριμμένο σκόρδο.
Χύνεται το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και απλώνεται, και αφού ισοπεδωθεί, βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, και όταν αρχίζει να είναι ελαφρώς καστανό, αφαιρείται από το φούρνο και πασπαλίζεται με τριμμένο τυρί τσένταρ, και επιστρέφεται στο φούρνο για να ψηθεί πλήρως στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και να λιωσει το τυρί.
Βγάζεται από το φούρνο κανετε τρυπες σε όλο το ταψί με ένα πηρούνι και το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε τους καλεσμένους σας.

Δείτε Επίσης: Σουφλέ με μπεσαμελ!!! | Το ευκολότερ σουφλέ ζαμπόν και τυριών στον κόσμο
Προηγούμενο άρθροΧειροποίητο Σαραγλί: Μια Γεύση από Παλιά Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟ πιο τεμπέλικος Μουσακάς