Το σπανάκι σουφλέ είναι μία από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές επιλογές για το οικογενειακό τραπέζι. Συνδυάζω φρέσκο σπανάκι με κρεμώδη φέτα, παρμεζάνα και αρωματικά βότανα, δημιουργώντας ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και δεν χρειάζεται φύλλο, οπότε την ετοιμάζω γρήγορα όποτε θέλω κάτι υγιεινό και χορταστικό για το μεσημεριανό μας γεύμα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σπανάκι Σουφλέ

Σπανάκι Σουφλέ

Ετοιμάζω το πιο νόστιμο σπανάκι σουφλέ, ένα φαγητό φούρνου που συνδυάζει την πλούσια γεύση της φέτας και της παρμεζάνας με τα αρώματα των φρέσκων μυρωδικών και της κρέμας γάλακτος. Είναι μια ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό, καθώς χορταίνει όλη την οικογένεια και η εκτέλεση είναι πανεύκολη, χωρίς να χρειάζεται να είστε επαγγελματίας μάγειρας. Απλά ακολουθήστε τα βήματα για ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκο σπανάκι (περίπου 500-600 γρ.)
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι
  • Πολύ λίγο αλάτι
  • Λίγο λάδι για το πυρέξ

Instructions

Προετοιμασία του Σπανακιού

Αρχικά, παίρνω μία μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετώ μέσα τα 50 γρ. Βούτυρο. Ανάβω τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνω το βούτυρο να λιώσει καλά. Στη συνέχεια, ρίχνω τα πέντε κρεμμυδάκια φρέσκα που έχω ψιλοκομμήσει και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτω λίγο νερό στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν τα κρεμμυδάκια. Μετά από αυτό, ρίχνω μέσα όλο το φρέσκο σπανάκι μου και το αφήνω να αχνίσει και να μαραθεί για δέκα περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα. Το σπανάκι θα μειωθεί σημαντικά σε όγκο, κι αυτό είναι φυσιολογικό. Όταν μαραθεί καλά, το αφαιρώ από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει λίγο. Φροντίζω να στραγγίσω πολύ καλά το σπανάκι από τα υγρά του, γιατί δεν θέλω το σουφλέ μου να γίνει νερουλό.

Παρασκευή του Μείγματος

Παίρνω ένα μεγάλο μπολ και βάζω μέσα τα 150 γρ. Τριμμένη φέτα και τα 150 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο, τα οποία δίνουν υπέροχο άρωμα στο πιάτο. Στη συνέχεια, σπάω τα τρία αυγά μέσα στο μπολ και ρίχνω την κρέμα γάλακτος των 300 γρ. Προσθέτω επίσης πιπέρι για γεύση και πολύ λίγο αλάτι, αφού η φέτα είναι ήδη αλμυρή. Ανακατεύω όλα τα υλικά καλά με ένα σύρμα ή μία κουτάλα μέχρι να ενωθούν τέλεια. Τέλος, προσθέτω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια που έχω στραγγίσει πολύ καλά από τα υγρά τους και ανακατεύω το μείγμα απαλά αλλά ενεργητικά, ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Ψήσιμο του Σουφλέ

Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Παίρνω ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και το λαδώνω καλά με λίγο λάδι ή βούτυρο, ώστε το σουφλέ να μην κολλήσει. Ρίχνω μέσα όλο το μείγμα που έχω ετοιμάσει και το απλώνω ομοιόμορφα με μία σπάτουλα. Τοποθετώ το πυρέξ στο φούρνο και το ψήνω για 45 λεπτά περίπου. Το σπανάκι σουφλέ είναι έτοιμο όταν πήξει καλά και αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια. Για να το ελέγξω, καρφώνω ένα μαχαιράκι στο κέντρο· αν βγει καθαρό, το σουφλέ μου είναι έτοιμο. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρω.

Η Συνταγή είναι της κας Olga Olgaki

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για Τέλειο Σπανάκι Σουφλέ

  • Στράγγισμα Σπανακιού: Είναι πολύ σημαντικό να στραγγίξουμε καλά το σπανάκι αφότου μαραθεί, καθώς αν μείνουν υγρά θα “κόψουν” το μείγμα και δεν θα δέσει σωστά το σουφλέ μας.
  • Βότανα: Η ποσότητα των μυρωδικών (άνηθος και δυόσμος) είναι θέμα γούστου, αλλά μην τα παραλείψετε, γιατί δίνουν όλο το άρωμα στο πιάτο.
  • Θερμοκρασία Φούρνου: Η θερμοκρασία στους 180°C είναι ιδανική για να ψηθεί ομοιόμορφα και να πάρει ωραίο χρώμα το σπανάκι σουφλέ.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: