Η Τάρτα με Σπανάκι είναι η τέλεια λύση για εσάς που θέλετε να φτιάξετε μια πεντανόστιμη αλμυρή πίτα, χωρίς να μπλέξετε με φύλλα και περίπλοκες διαδικασίες. Εγώ λατρεύω αυτή τη συνταγή γιατί συνδυάζει την πλούσια γεύση της φέτας με το σπανάκι και τα αρωματικά, ενώ ταυτόχρονα είναι απίστευτα γρήγορη. Θα διαπιστώσετε ότι γίνεται τόσο αφράτη και νόστιμη, που θα την βάλετε αμέσως στις αγαπημένες σας συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι ή τον μπουφέ.
Υλικά για την Τάρτα με Σπανάκι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 280 γρ. σπανάκι νωπό (πλυμένο) ή κατεψυγμένο (αποψυγμένο και στραγγισμένο)
- 5 αυγά χτυπημένα
- 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί φέτα
- 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση της Τάρτας
Αρχικά, λαδώνω ένα ταψάκι πίτας 25 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 185°C.
Σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνω τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύω για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, προσθέτω το σπανάκι και συνεχίζω το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να χάσει το μείγμα όλη την υγρασία του.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζω τα χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί φέτα, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφαιρώ το μείγμα σπανακιού από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Έπειτα, συνδυάζω το μείγμα τυριού με το σπανάκι, ανακατεύοντας καλά.
Τέλος, ρίχνω το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι. Ψήνω στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να δω ότι η τάρτα με σπανάκι έχει ψηθεί καλά και έχει αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45-55 λεπτά
Χρήσιμα Tips για την Τάρτα
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι, φροντίστε να το στραγγίσετε πολύ καλά για να μη νερουλιάσει η τάρτα με σπανάκι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ένα άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως ανθότυρο ή μυζήθρα, για μια διαφορετική γεύση.
Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ψημένη, μπήξτε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμη!
www.shelovesbiscotti.com











