Υλικά

1 και 1/2 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τα 400 γρ έβαλα κίτρινο )
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη ή μελι
2 κουταλάκια γλ αλάτι
6 με 7 κουταλιες ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 900ml )
Μια κουταλιά πετιμέζι αραιωμένο σε λίγο νερό για επάλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ριχνουμε το αλεύρι και το αλάτι στη λεκάνη και ανακατεύουμε .
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ριχνουμε χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λάδι.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να διαλυθεί και σιγά σιγά τραβάμε από τα πλάγια το αλεύρι ,κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ζυμαρακι μαλακό και λείο.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει το βάζουμε στο τραπεζι και το χωρίζουμε σε μπαλάκια ,τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν .
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με τα χέρια σαν πιτούλα και μετά ρολαρουμε σε μακρόστενο σχήμα, τα βάζουμε να φουσκώσουν στο ταψί με χαρτί ψησίματος .

Διαλύουμε το πετιμέζι με λίγο νερό και τα αλείφουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα για 15
λεπτά και 15 λεπτά μόνο αντιστάσεις .

Στον πάτο του φούρνου βάζω ένα σκεύος με καυτό νερό όση ώρα ψήνονται.

Η Συνταγή είναι της κας Litsa Kokkoni

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Καλαματιανό με μπύρα..
Επόμενο άρθροΤεμπελοτυρόπιτα