Οι Σπιτικές κοτομπουκιές είναι ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα εύκολο στην παρασκευή και απίστευτα νόστιμο. Είναι ιδανικές για σνακ, για ένα γρήγορο γεύμα ή ακόμα και για παιδικά πάρτι. Με αυτή τη συνταγή, εγώ πάντα πετυχαίνω αφράτη υφή στο εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό.

Υλικά:

Κρέας κοτόπουλου – περίπου 500 g φιλέτο ή καθαρισμένα πόδια.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
σκόρδο – 2-3 σκελίδες
πάπρικα – 1 κουτ.
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
κύμινο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
αλεσμένος κόλιανδρος – 1 κουτ.
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
ασπραδι – από 1 αυγό .
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
Τηγανέλαιο.

Σχετικά με το πανάρισμα:
τριμμένη φρυγανιά
κρόκοι – 2-3 αυγά.
αλεύρι.

Παρασκευή:

Βάζουμε όλα τα προϊόντα στον πολυκόφτη και τα αλευρώνουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.


Πλάθουμε τις μπουκιές με βρεγμένα χέρια. Τα αφήνουμε κάτω από αλουμινόχαρτο να σφίξουν λίγο στο ψυγείο.


Ψιλοκόβουμε με αλεύρι, κρόκο αυγού και τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ίσως σε φριτέζα) μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλετε, μπορείτε να τα παγώσετε στην κατάψυξη και να τα τηγανίσετε όταν δεν έχετε χρόνο να τα ψήσετε.

Να εχετε μια ομορφη μερα!

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι κοτομπουκιές σας ακόμα πιο επιτυχημένες:

  • Κρέας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, αλλά τα μπούτια είναι πιο ζουμερά και δίνουν πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
  • Πάγωμα: Αν θέλετε, μπορείτε να τις παγώσετε στην κατάψυξη, άπλωτές σε ταψί με λαδόκολλα. Όταν παγώσουν, τις αποθηκεύετε σε σακουλάκια και τις τηγανίζετε απευθείας όταν τις χρειαστείτε.
  • Πλάσιμο: Βρέξτε τα χέρια σας για να μην κολλάει το μείγμα του κοτόπουλου κατά το πλάσιμο.
  • Ψήσιμο: Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο, αφού τις ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο, στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.