Υλικά

Για την γέμιση:
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα άσπρα
4 πιπέρια κόκκινα σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
8-10 ντοματίνια σε φετουλες
λίγο μαϊντανό
τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας όσο θέλετε
αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι

Για το σπιτικό φύλλο:

800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
400 ml. νερό
3 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
150 γρ. βιταμ πλάκα λιωμένο

Εκτέλεση

1. Κάνουμε πρώτα τη γέμιση: καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο σοτάρουμε τα μανιτάρια και όταν γίνουν αφήνουμε στην άκρη(αν θέλετε προσθέτετε και 1 κ.σ μαύρο ξίδι βαλσαμικου).
Σε ταψί με λαδόκολλα,σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις,βάζουμε τα πιπερια και τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να καραμελώσουν. Αφού γίνουν τα προσθέτουμε μέσα στα μανιτάρια. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε για να βγάλουν ότι ζουμια έχουν το μείγμα που κάναμε στο πρώτο βήμα και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Τέλος, αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
3 Για το φύλλο: βράζουμε το νερό πολύ λίγο, δηλαδή χλιαρό. Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το χλιαρό νερό μας. Ζυμώνουμε καλά για να
ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Σε μια
ζυγαριά μετράμε τη ζύμη και
χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια (50
γραμ.) μπορεί να βγει και ένα
παραπάνω μπαλάκι.

4. Βγάζουμε έξι πιατάκια μεσαίου μεγέθους και βάζουμε ανά 4 μπαλάκια στο καθένα. Έπειτα ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια με πλάστη σε μικρό μέγεθος και και αλείφουμε κάθε φορά με το λιωμένο βιτάμ, εκτός από το τελευταίο μικρό φύλλο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Αφού τελειώσει αυτό το στάδιο, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. (Κάθε πιατάκι να έχει 4 μικρά φύλλα, σύνολο 6 πιατάκια.)
5. Λαδώνουμε καλά μια λαμαρίνα. Αφού περάσει η 1 ώρα βγάζουμε ένα ένα πιάτο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα. Θα είναι 3 φύλλα κάτω 3 φύλλα πάνω. (στην ουσία είναι τα 6 πιάτα που θα βγουν 6 φύλλα και θα είναι σαν να έχει πολλά φύλλα η πίτα μας). Με το που βάλουμε και το τρίτο φύλλο κάτω ρίχνουμε την γέμιση μας και τοποθετούμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω (κάθε φύλλο το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο).
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Συμβουλή: όταν κλείσουμε το φούρνο, βάζουμε μια πετσέτα για να είναι λίγο ανοιχτός ο φούρνος ώστε να “παίρνει” αέρα η πίτα και για ν μην μαλακώσει.

7 Μερικές συμβουλές για την πίτα: Πριν μπει η πίτα μας στον φούρνο για να ψηθεί, την βάζουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο. Σε εκείνο το διάστημα, βάζουμε τον φούρνο σε προθέρμανση. Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με νερό.
* Αν θέλετε, ανοίγετε τα φύλλα με νισεστέ

H συνταγή είναι της κας Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικά μπισκότα…Πολύ εύκολα αν έχετε μπουκαλάκι από νερό στο σπίτι!!
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με Nutella και φιστίκι Αιγίνης …για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο