Σταφιδοψωμα εύκολα καί νόστιμα

Υλικά

650 γρ αλεύρι
350 γρ νερό η γάλα χλιαρό εγώ έβαλα γάλα
1 1/2 φακ ξερή μαγιά
1 βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
150 γρ ζάχαρη
80 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1κουταλακι γεμάτο κανέλα
Σταφίδες περίπου 200 γρ

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά την ζάχαρη την μαγιά και τέλος το αλεύρι καί τίς σταφίδες ζυμώνουμε όχι πολύ σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 2 ώρες περίπου.
Πλάθουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε λαδόκολλα σεαπόσταση και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν αλείφουμε με αυγό και σουσάμι προαιρετικά και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Είναι πολύ ωραία καί γιά τα παιδιά στο σχολείο αν δεν τρώνε τίς σταφίδες μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά μαρμελάδα Βερύκοκο στην μέση καί να το κλείσετε.
Καλό απόγευμα σέ όλους.
Για πιο έντονη γεύση βάζουμε τις σταφίδες σε μπολ και τις σκεπάζουμε με χυμό πορτοκάλι όλο το βράδυ να φουσκώσουν τις στραγγίζουμε καλά καί τις βάζουμε στην ζύμη.

Καλή Επιτυχια

ΠΗΓΗ: Γιώτα Πιπερτζή

Προηγούμενο άρθροΚέικ μαύρης σοκολάτας με αχλάδια.. 😀
Επόμενο άρθροΑρνάκι με ρύζι στο φούρνο