Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τα συκωτάκια είναι από τις πιο νόστιμες και γρήγορες λύσεις όταν θέλω κάτι διαφορετικό, και με ρύζι είναι ένα πλήρες και χορταστικό πιάτο. Μοσχοβολάει όλο το σπίτι από τα αρώματα των λαχανικών και της ρίγανης. Εγώ το φτιάχνω συχνά, γιατί είναι πανεύκολο και το λατρεύουν όλοι!
Συκωτάκια Κότας Τηγανητά με Ρύζι
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τηγανητά συκωτάκια κότας με αρωματικά λαχανικά και νόστιμο πιλάφι. Ένα χορταστικό πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
40 minutes
Total Time
1 hour
Ingredients
- 1,5 κιλό συκωτάκια κότας
- 2 κρεμμυδάκια ξερά🧅🧅
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης 🌶
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί🥂
- Χυμό από μισό λεμόνι🍋
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι
- Ρίγανη
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Βάζουμε τα συκωτάκια μας σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 4-5 λεπτά. Χύνουμε το νεράκι.
- Στο ίδιο τηγάνι, αφού έχουμε αφαιρέσει τα συκωτάκια, βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά), και τις πιπεριές
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να τηγανιστούν και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε ρίγανη και λεμόνι, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά...
- Φτιάχνουμε το πιλάφι μας (έχουμε ρίξει και λίγο από το ζουμί από τα συκωτάκια) και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι της κας Ανδριάνα Μεϊντανά
Notes
Tips από εμένα:
- Καθάρισμα συκωτιών: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν πράσινες περιοχές (χοληδόχος κύστη) από τα συκωτάκια, γιατί πικρίζουν.
- Πιπεριές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες πιπεριές που σας αρέσουν, όπως κίτρινες ή πορτοκαλί, για περισσότερο χρώμα.
- Ρύζι: Για πιο νόστιμο πιλάφι, μπορείτε να σοτάρετε το ρύζι για 1-2 λεπτά σε λίγο λάδι πριν προσθέσετε το νερό/ζουμί.
- Για πιο έντονη γεύση: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι μαζί με τη ρίγανη.