Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για Τάρτα με κρέμα και ζουμερά βερίκοκα που θα σας μαγέψει με την αρωματική της γεύση και την υπέροχη υφή της! Είναι μια πραγματικά αρχοντική και πεντανόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τάρτα με κρέμα και βερίκοκα
Φτιάξτε μια απίθανη τάρτα με κρέμα και ζουμερά βερίκοκα! Αυτή η συνταγή με αμυγδαλόκρεμα είναι ιδανική για τους λάτρεις των γλυκών.
Ingredients
Για τη Ζύμη:
- 240 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
Για την Αμυγδαλόκρεμα
- 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 2 αυγά
- 20 γρ. αλεύρι
Για την Πίτα
- 5-6 βερίκοκα (ή άλλα φρούτα/μούρα της αρεσκείας σας, π.χ. βατόμουρα, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα)
Instructions
- Σε μια μπολ ενωνω το αυγο, τη ζαχαρη και τη ζαχαρη βανιλιας, τα χτυπαω μεχρι να αφρατεψουν, μπορω να χρησιμοποιησω και συρμα.
- Προσθετω μια πρεζα αλατι και το μαλακο βουτυρο (πρεπει να το εχω βγαλει νωριτερα απο το ψυγειο για να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου).
- Ανακατευω και ριχνω ενα μερος απο το αλευρι και το μπεικιν παουντερ, ανακατευω καλα.
- Προσθετω το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνω τη ζυμη. Δε χρειαζεται πολυ ζυμωμα, απλα να τη μαζεψω σε μια μπαλα. μπορει να χρειαστει λιγοτερο αλευρι. Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακια, να μη κολλαει και ευχαριστη στην αφη.
- Για το ψησιμο πηρα μια φορμα με διαμετρο 24 εκ. (πανω 27 εκ.). καλο ειναι να ειναι αποσπωμενη η να εχει αφαιρουμενο πατο.
- Αλοιφω τη φορμα με βουτυρο και στρωνω λαδοκολλα. φτιαχνω τη βαση της πιτας και τα τοιχωματα.
- Βαζω τη φορμα στο ψυγειο και εν τω μεταξυ φτιαχνω την αμυγδαλοκρεμα.
- Για την αμυγδαλοκρεμα, χτυπαω το βουτυρο με τη ζαχαρη αχνη μεχρι να αφρατεψουν.
- Προσθετω τα αυγα ενα-ενα και χτυπαω καλα μετα απο καθε προσθηκη.
- Τωρα ριχνω το αλευρι αμυγδαλου και το κανονικο αλευρι. ανακατευω μεχρι να γινει ενα ομοιογενο μιγμα.
- Αναβω το φουρνο στους 190°C να προθερμανθει.
- Βγαζω τη βαση απο το ψυγειο. απλωνω πανω της την κρεμα και τον ισιωνω καλα. τα τοιχωματα τα κανω λιγο πιο χαμηλα.
- Απο πανω απλωνω κομματια απο τα βερικοκα. οσο περισσοτερα τοσο πιο ζουμερη θα γινει η τάρτα.
- Εγω απο πανω πασπαλιζω με νιφαδες αμυγδαλου (αυτο ειναι προαιρετικο).
- Μεταφερω τη φορμα στον προθερμασμενο φουρνο και στους 190°C ψηνω για 40-45 λεπτα, μεχρι να ροδισει. να προσαρμοσετε το χρονο στον δικο σας φουρνο.
- Τα πρωτα 20-25 λεπτα ψηνω στη χαμηλοτερη σχαρα του φουρνου για να ψηθει καλα η βαση του , και μετα την ανεβαζω στη μεσαια για να ροδισει η τάρτα απο πανω.
- Αφηνω την ετοιμη τάρτα να κρυωσει, τη βγαζω απο τη φορμα και τη κοβω σε κομματια.
Notes
Χρήσιμα Tips για την Τέλεια τάρτα με κρέμα και βερίκοκα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η πίτα με φραντζιπάν σας ακόμα πιο αριστοκρατική. Το μαλακό βούτυρο είναι κλειδί για τη ζύμη και τον φραντζιπάν. Θυμηθείτε να το βγάλετε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ξεκινήσετε. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα εποχής. Η πίτα με φραντζιπάν ταιριάζει εξαιρετικά με μούρα, ροδάκινα, ακόμα και μήλα. Για να εξασφαλίσετε ότι η βάση θα ψηθεί καλά, η συμβουλή για ψήσιμο στην κάτω σχάρα στην αρχή είναι πολύ σημαντική. Αν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να αλέσετε εσείς τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη.








