Τάρτα με Σιμιγδαλένιο Χαλβά 

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

400 γρ Κουλουράκια Κανέλας
200 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ νερό
2 ξυλάκια κανέλας
2 Γαρύφαλλα
1 βανίλια
Ξύσμα απο 2 Λεμονιά

Για τον Σιμιγδαλένιο Χαλβά
80 γρ Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
200 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
80 γρ αποξηραμένα φρούτα (Σταφίδες, Βερίκοκο,) προαιρετικά

Για Διακόσμηση
Φιστίκι Αιγινης

Εκτέλεση

Aρχικά ξεκινάμε να φτιάξουμε τη βάση για την τάρτα μας όπου έχω πάρει κουλουράκια κανέλας επειδή ταιριάζει πάρα πολύ με το σιμιγδαλένιο χαλβά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα που χρησιμοποιούμε για το cheesecake.

Τρίβουμε τα κουλουράκια σε σκόνη και έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι υφή τους να μοιάζει σαν βρεγμένη Άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 25 εκατοστών με αποσπώμενη βάση φτιάχνοντας τα τοιχώματα και τη βάση του χαλβά πιεζοντας μένα ποτήρι. Αφού έχουμε απλώσει το μείγμα πολύ καλά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για ακριβώς 10 λεπτά

Οσο ψήνεται η τάρτα μας πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι για το σιμιγδαλένιο χαλβά ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μόλις βράσει το σιρόπι μας αφαιρούμε την κανέλα και τα δύο γαρύφαλλα και το αφήνουμε στην άκρη έως ότου το χρειαστούμε.

Οταν είναι έτοιμη ψημένη  η τάρτα μας την αφήνουμε και αυτή στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε πάμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα το σιμιγδαλένιο χαλβά ρίχνοντας σε μία φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι είναι απαραίτητο να καβουρδιστεί σε χαμηλή φωτιά για να έχουμε πιο ωραία υφή και όχι βαρύ Άρωμα και γεύση. Οταν έχει καβουρδιστεί πολύ καλά το σιμιγδάλι ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα αν θέλετε, τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα χαλβά που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας

Ετσι όπως είναι ζεστός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς τον μεταφέρουμε και γεμίζουμε την τάρτα και απλώνουμε ομοιόμορφα στην τάρτα τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού έχει κρυώσει αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε όπως θέλει ο καθένας εγώ έχω διακόσμηση με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαύρος πλακί κοκκινιστός
Επόμενο άρθροΕφτιαξα τηγανητούς κολοκυθοανθούς…Τίποτα καλύτερο.