Υλικά:

Για τη βάση:

Μισό παντεσπάνι κακάο*
3/4 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. λικέρ βύσσινο (προαιρετικό)

Για την κρέμα σοκολάτας:
3 ασπράδια
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κρόκους
1 βανίλια
250 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλ. λικέρ βύσσινο (προαιρετικό)
200 γρ. σαντιγί

Για την επικάλυψη:
Γλυκό βύσσινο (όσο θέλετε)

Εκτέλεση:

Βάση:

Θρυμματίστε στο μουλτι μισό παντεσπάνι σε ψίχουλα.
Φτιαξτε το σιρόπι (νερο,ζαχαρη και μισό φλ.του καφέ βύσσινο λικέρ))
Ρίξτε το σιρόπι στα ψίχουλα του παντεσπανιού και ανακατέψτε καλά να υγρανθούν.
Πιέστε το μίγμα στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας, σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη βάση.

Κρέμα σοκολάτας:

Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη βανίλια.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε την με το λικέρ βύσσινο (αν το χρησιμοποιείτε).
Ενσωματώστε απαλά το μείγμα σοκολάτας στους κρόκους, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέστε εναλλάξ τη μαρέγκα και τη σαντιγί(που είχα ετοιμάσει) στο μείγμα σοκολάτας, αναδιπλώνοντας απαλά με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση:

Απλώστε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω στη βάση της τάρτας.
Διακοσμήστε με γλυκό βύσσινο.
Αφήστε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα, για να σφίξει η κρέμα.

*Για ολόκληρο το παντεσπάνι

6 αυγά
1 φλυτζανα ζάχαρη
2 βανίλιες
1κ.σ.χυμο λεμόνι
1/2 φλυτζανα αλεύρι
1/2 φλυτζανα κακάο
1/2 κ.γ.σοδα

Εκτέλεση

Στο μίξερ έβαλα τ ασπράδια με μισή φλυτζανα ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη μισή φλ.ζαχαρη.
Έριξα στα κροκαδια τις βανίλιες και χυμο λεμόνι.
Μετά εναλλάξ τη μαρέγκα και 1 φλυτζανα.. μισή αλεύρι μισή κακάο με την σοδα (κοσκινισμενα)
Ανακάτεψα με μαριζ.Το έβαλα σε τσερκι με λαδόκολλα κι έψησα στους 180β.αερα για μισή ώρα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΚέικ με σμέουρα ή φράουλες ή κεράσια
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Πεταλάκια Πορτοκαλιού