Συστατικά
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
100 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας, ψιλοκομμένα σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο μέλι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ κουτ. σκόνη κανέλας
½ κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
Σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα αμυγδάλου σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Δεν πρέπει να βράσει.
Χτυπήστε τη σοκολάτα και την κανέλα μαζί σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε αργά το ζεστό γάλα αμυγδάλου, ταχίνι και μέλι και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει αφρώδη.
Μεταφέρετε το μείγμα σε έξι μικρά ποτήρια. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι μια νύχτα. Σερβίρετε παγωμένο, γαρνιρισμένο με γαρνίρισμα σουσάμι.
Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και μετά να την ανακατέψετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά με ένα σύρμα.
Μπορείτε να γαρνίρετε τη μους και με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή βατόμουρα, ή με λίγο κακάο σκόνη.
Αν δεν σας αρέσει το γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο φυτικό γάλα, όπως σόγιας ή καρύδας.