ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για τα κεφτεδάκια:
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι κιμά
1 αυγό
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ένα κομμάτι φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σούπα:
100 ml ελαιολάδου
150 γραμμάρια ρύζι για σούπα
Σέλινο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 λεμονιού Ψυμό
αλάτι και πιπέρι

 
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Για τα κεφτεδάκια:
Προσθέστε όλα τα συστατικά για τους κεφτέδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Σχηματίστε τα σε στρογγυλές μπάλες (περίπου 60-65 γραμμάρια η κάθε μία). Αφήστε κατά μέρος.
Για τη σούπα:
Σε ένα μεσαίο δοχείο μαγειρέματος, προσθέστε 3 λίτρα νερού, μαζί με τα 100 ml ελαιολάδου και βράστε. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις βράσει το νερό, αρχίστε να προσθέτετε τα κεφτεδάκια ένα προς ένα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τα βουτήξετε προσεκτικά το καθένα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν η θερμοκρασία του νερού πέσει ενώ προσθέτετε τα κεφτεδάκια, βάλτε το καπάκι της κατσαρόλας πίσω και περιμένετε για ένα λεπτό ή δύο έως ότου αρχίσει να βράζει το νερό ξανά. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ρίχνετε το κεφτεδάκι στο βραστό νερό, το σφίγγει αμέσως και δεν θα σπάσει και θα διαλυθεί.
Μόλις προσθέσετε όλα τα κεφτεδάκια στο νερό που βράζει, μειώστε τη φωτιά στη μέση και με βάλτε το καπάκι πίσω, σιγοβράστε για περίπου 30-40 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και το σέλινο και σιγοβράστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά για να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία.
Ανακατέψτε τα αυγά μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας και αρχίζετε να την ρίχνετε στα αυγά (μικρές σταγόνες κάθε φορά) ενώ ανακατεύετε έντονα και συνεχώς. Συνεχίστε μέχρι να προσθέσετε τουλάχιστον το μισό της σούπας στα αυγά και στη συνέχεια να μεταφέρετε πίσω στο δοχείο.

Ανακατέψτε το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και σερβίρετε!

Real Greek Recipes logo

Προηγούμενο άρθροΤεμπέλικο κέικ με κακάο
Επόμενο άρθροΈξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το στρώμα του κρεβατιού σας, όσο βρώμικο κι αν είναι