Τα πιο αφράτα τυροκούλουρα

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά-10 γραμμάρια
2 ποτήρια χλιαρό νερό – 400 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 20 γραμμάρια
1,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι – 14 γραμμάρια
1 ποτήρι λάδι – 200 ml
6 ποτήρια αλεύρι – 720 γραμμάρια
τυρί τσένταρ – 200 γραμμάρια

Για επικάλυψη
2 ποτήρια σουσάμι-250 γραμμάρια
2 κουταλιές μελάσα – 25 ml
1 ποτήρι νερό – 100 ml

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό χλιαρό,τη μαγιά,τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι,το αλάτι και ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα.
Έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε αρχικά σε 4 μέρη και στη συνέχεια σε 16 μέρη.

Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Στη συνέχεια το πιέζουμε με τα δάχτυλα να πλατύνει. Βάζουμε στο κέντρο λίγο τυρί και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει.
Δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια.
Διαλύουμε τη μελάσα στο νερό. Βουτάμε το κάθε ένα πρώτα στη μελάσα και μετά στο σουσάμι και το τοποθετούμε στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.


Χαράζουμε λίγο βαθιά 2 φορές το κάθε ένα ψωμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 25-30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Υπέροχο ψωμάκι που είναι μαλακό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό του ιδανικό για το πρωινό σας με τον καφέ η το τσάι σας.

Δοκιμάστε τα!!!!!!!!!!

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρύδια και κανέλα
Επόμενο άρθροΚριτσίνια Ελιάς μεθυσμένα !!