Υλικά
1 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια και φλούδα
500 γρ ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό καρπούζι στο μπλέντερ το κάνουμε πουρέ και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Το υπόλοιπο το κόβουμε κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει το λιωμένο και προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε ήσυχο όλο το βράδυ για να βγάλει τα ζουμιά του.
Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια καί ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα μας βάζουμε σε ένα πιατελάκι λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει γέρνουμε ελαφρά το πιατελάκι και αν δεν τρέχει η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Την αποθηκεύουμε σε πολύ καλά αποστειρωμένα βάζα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια με σάλτσα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΚέικ Πάστας Aμυγδάλου….