Τα Τεμπέλικα Μακαρόνια χωρίς Βράσιμο είναι η τέλεια λύση για τις μέρες που θέλετε ένα πιάτο ζυμαρικών, αλλά δεν έχετε τον χρόνο ή τη διάθεση να βράσετε ξεχωριστά τα μακαρόνια. Όλα γίνονται σε ένα ταψί στον φούρνο, με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα: αφράτα μακαρόνια με πλούσια γεύση από τυριά και λουκάνικο! Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και εγώ το προτιμώ για τις βραδιές που θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο.

Συστατικά

250 γρ. Μακαρόνια Πέννες
300 ml γάλα
300 ml νερού
2 αυγα
1 κεφάλι τυρί μοτσαρέλα
150 γρ τριμμενη κεφαλογραβιερα ή εμμενταλ
150 γρ τριμμένο τσενταρ
100γρ τριμμένη παρμεζανα
1 μικρό λουκάνικο χωριατικο
αλάτι, πιπέρι, ριγανι

Εκτέλεση βήμα βήμα

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200ºC πάνω και κάτω.
Παίρνουμε ένα πυρέξ για το φούρνο και την ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε τις πέννες ωμές. Δεν είναι απαραίτητο να τις μαγειρέψετε.
Για να κάνουμε τα μακαρόνια πιο ενδιαφέροντα, ας πούμε, θα προσθέσουμε 1 λουκάνικο.
Αφαιρώ το περίβλημα και το κόβω σε κομμάτια και το προσθέτω στο πυρέξ.
Θα προσθέσω επίσης ένα άλλο συστατικό που μου αρέσει πολύ, το τυρί μοτσαρέλα.
Και θα προσθέσω λίγο παρμεζάνα και ανακατεύω. Μια μικρή ποσότητα παρμεζάνας αυξάνει κάθε πιάτο ζυμαρικών σε υψηλότερο επίπεδο.

Τώρα πρόκειται να προετοιμάσουμε την επικάλυψη.

Σπάζουμε δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέστε μέσα το νερό και το γάλα.
Προσθέστε το αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι, για την γεύση.
Θα προσθέσω επίσης 1 πρέζα ρίγανη και σκόνη σκόρδου.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο αποξηραμένο κρεμμύδι ή βασιλικό … τα μπαχαρικά που σας αρέσουν περισσότερο. Ανακατευουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και  καλύπτουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε το αγαπημένο μας τυρί από πάνω.


Έχω τυρί τσένταρ και εμμενταλ.
Για να μην μαυρίσει το τυρί πριν φτιαχτούν τα μακαρόνια, θα καλύψω το πυρεξ με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τα μακαρόνια στο φούρνο και τα ψήνουμε 40 λεπτά.
Μετά από λίγο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, βάζουμε τα μακαρόνια στο πάνω ράφι και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να είναι όπως μας αρέσει.
Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε από το φούρνο.
Και εδώ είναι τα πιο τεμπελικα μακαρόνια μας

Tips για τα Τέλεια Τεμπέλικα Μακαρόνια χωρίς Βράσιμο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τεμπέλικα Μακαρόνια χωρίς Βράσιμο σας τέλεια! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό σας αρέσει, όπως φούσιλι ή κοφτό μακαρονάκι. Για να είναι σίγουρο ότι τα μακαρόνια θα μαγειρευτούν σωστά, βεβαιωθείτε ότι το υγρό μείγμα τα καλύπτει επαρκώς. Αν θέλετε ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος και του νερού. Μην παραλείψετε το αλουμινόχαρτο στην αρχή του ψησίματος, είναι απαραίτητο για να μαλακώσουν τα μακαρόνια χωρίς να καεί το τυρί.