Τα τηγάνια με γιαούρτι είναι μία συνταγή που με γυρίζει πίσω στα παιδικά μου χρόνια και τα πρωινά στο σπίτι της γιαγιάς. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά απλή, γρήγορη και μας δίνει ένα αποτέλεσμα απίστευτα αφράτο και πεντανόστιμο. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και όλοι ξετρελαίνονται. Είναι το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς σερβίρονται τέλεια με μέλι, μαρμελάδα ή ακόμα και με ζάχαρη άχνη!
Υλικά για τα τηγάνια
- 3 αυγά
- 1,5 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 βανίλια
- Αλάτι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάω χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτω έπειτα το γιαούρτι, στο οποίο έχω σβήσει τη σόδα. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Αναμειγνύω όλα τα υλικά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.
Ζεσταίνω το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνω με ένα κουτάλι από το μείγμα και τηγανίζω τις λαχταριστές τηγανίτες. Τις ψήνω μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω με μαρμελάδα της επιλογής μου ή με μέλι. Τα τηγανητά με γιαούρτι είναι έτοιμα για απόλαυση!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τα Τηγανητά
Για να γίνουν τα τηγανητά σας πιο αφράτα, μπορείτε να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το τηγάνισμα.
Βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει ζεσταθεί καλά πριν ρίξετε το μείγμα.
Μην παραφορτώνετε το τηγάνι, τηγανίστε τα σε μικρές δόσεις για να ψηθούν ομοιόμορφα.











