Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι νόστιμο με τυρί, αλλά δεν έχεις χρόνο για πολύπλοκες διαδικασίες, τότε αυτό το Τεμπέλικο χατσαπούρι είναι ό,τι πρέπει! Είναι τόσο εύκολο που θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας.


Υλικά 

Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη τυρόπιτα, θα χρειαστούμε:

  • 160 γρ. Αλεύρι
  • 200 ml Γάλα ζεστό
  • 1 Αυγό
  • 300 γρ. Τυρί σουλουγκούνι ή μετσοβόνε (ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί), τριμμένο
  • 1 φακελάκι Μαγιά ξερή (8 γρ.)
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • Μερικά αρωματικά ψιλοκομμένα βότανα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της Συνταγής

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.

1. Σε ένα μπολ, βάζω το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύω. προσθέτω το ζεστό γάλα και το αυγό, και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

2. Έπειτα, προσθέτω το τριμμένο τυρί και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη. αν θέλω, μπορώ να προσθέσω και τα ψιλοκομμένα βότανα σε αυτό το στάδιο.

3. Βάζω το μείγμα σε ένα ζεστό τηγάνι, το οποίο έχω λαδώσει ελαφρώς, και απλώνω τη ζύμη ομοιόμορφα. το τηγανίζω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

4. Μόλις ροδίσει από την κάτω πλευρά, αναποδογυρίζω το χατσαπούρι και το τηγανίζω και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει κι αυτή.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 15 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 25 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Καθόλου αναμονή, γι’ αυτό και είναι τεμπέλικο!

Χρήσιμα Tips για το Χατσαπούρι

  • Τυρί: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε κίτρινο τυρί που λιώνει και τρίβεται εύκολα, όπως το γκούντα, το ένταμ ή ακόμα και κάποια ελληνική γραβιέρα.
  • Το τηγάνι: Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να μην σου κολλήσει το χατσαπούρι.
  • Επιπλέον γεύση: Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο στη ζύμη για έξτρα άρωμα.