Οι τηγανίτες λαχανικών αποτελούν μια εξαιρετική και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν λαχανικά με διαφορετικό τρόπο. Εγώ φτιάχνω αυτές τις νόστιμες τηγανίτες όταν έχω πολλά κολοκυθάκια στον κήπο, και πάντα γίνονται ανάρπαστες από όλη την οικογένεια. Επιπλέον, ο συνδυασμός του καρότου, του κρεμμυδιού και του τυριού δημιουργεί μια εκρηκτική γεύση που αρέσει ακόμη και στα παιδιά. Ωστόσο, το μυστικό για αφράτες τηγανίτες λαχανικών είναι η σωστή αναλογία αλεύρι-υγρών και το τηγάνισμα σε καλά ζεστό τηγάνι.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips 
 

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τηγανίτες λαχανικών

Ζεστές, φρεσκοτηγανισμένες αλμυρές τηγανίτες λαχανικών σε ένα πιάτο, με μια κουταλιά γιαούρτι

Μάθε πώς να φτιάχνεις τις πιο νόστιμες και αφράτες αλμυρές τηγανίτες λαχανικών, μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα για μεσημεριανό, βραδινό, ακόμα και για κολατσιό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου με έναν πραγματικά νόστιμο τρόπο!"

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 1-2 κολοκυθάκια μεσαία
  • 1 καρότο ωμό
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 90-100γρ τύπου φιλαδέλφεια ή κρεμώδες
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτές τις υπέροχες αλμυρές τηγανίτες λαχανικών.

1. Πρώτα, τρίβω τα κολοκυθάκια και το καρότο στον τρίφτη. τα στύβω καλά με τα χέρια μου για να βγάλουν όλα τα υγρά τους, και τα τοποθετώ σε ένα μπολ.

2. Έπειτα, βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τυρί κρέμα στον πολυκόφτη και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν πολτός.

3. Μετά, προσθέτω στο μπολ με τα λαχανικά τον πολτό από τον πολυκόφτη, το αυγό, γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. ανακατεύω καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4. Ζεσταίνω ένα τηγάνι με λίγο λάδι και με ένα κουτάλι βάζω το μείγμα στο καυτό τηγάνι. πατάω ελαφρά με το κουτάλι για να πάρουν το σχήμα τηγανίτας και τηγανίζω από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

5. Σερβίρω τις ζεστές τηγανίτες με λίγη κρέμα γάλακτος, γιαούρτι ή και σκέτες.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

 


Χρήσιμα Tips για τις Τηγανίτες Λαχανικών

  • Στράγγισμα κολοκυθακιών: Είναι πολύ σημαντικό να στραγγίσω καλά τα κολοκυθάκια για να μην είναι υγρές οι τηγανίτες
  • Εναλλακτικό ψήσιμο: Μπορώ να τις ψήσω στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά σε λαδόχαρτο
  • Παραλλαγές: Προσθέτω μπροκολάκι ή κουνουπίδι για πιο πλούσια γεύση
  • Διατήρηση: Κρατούν 2-3 μέρες στο ψυγείο και μπορώ να τις ζεστάνω στο τηγάνι
  • Κατάψυξη: Μπορώ να τις καταψύξω και να τις ψήσω κατευθείαν από την κατάψυξη