Πίτα με τηγανητές Πατάτες

Ενα πιάτο με τριμμένες και τηγανητές πατάτες, πολύ εύκολο στην προετοιμασία και πολύ νόστιμο.
Οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν για λίγο από πριν, κάτι που θα μειώσει πολύ αργότερα τον χρόνο τηγανίσματος. Μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από πατάτες και είναι νόστιμο να προσθέσετε λίγο τυρί, μπέικον ή κρεμμύδι. Αυτή είναι μια συνταγή που αγαπάμε πολύ. 🙂

Υλικά:

3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
λάδι,
50 γραμμάρια τυρί
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια αν θέλετε

Παρασκευή:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για περίπου 10 λεπτά και μετά τις κρυώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σαν μήλα. Αλατίζουμε κατά βούληση και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί, ενώ μπορούμε να βάλουμε και προτηγανισμένο μπέικον ψιλοκομμένο ή φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και στρώνουμε όμορφα τις τριμμένες πατάτες σε λεπτή στρώση.
Πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω και κατευθύνουμε τις πατάτες προς τη μέση για να σχηματιστεί ένα ωραίο «pancake». Τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πιάσει μια λεπτή κρούστα.
Τώρα γυρίστε προσεκτικά στην άλλη πλευρά. Καλύψτε το τηγάνι με ένα μεγαλύτερο πιάτο ή άλλο ταψί, αναποδογυρίστε και σύρετε ξανά στο ταψί. Τηγανίζουμε για άλλα 6-7 λεπτά από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό με μια σαλάτα εποχής…

Καλή όρεξη! 🙂

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα φούρνου με λαχανικά
Επόμενο άρθροΜυστικά για ζουμερά σπιτικά κεφτεδάκια, θα γλύφετε τα δάχτυλά σας