Καλώς ήρθατε στον κόσμο των γεύσεων! Για ένα διαφορετικό και πεντανόστιμο πρωινό ή σνακ, σας προτείνω τις Τηγανίτες με μυζήθρα, μία παραδοσιακή συνταγή  που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων όσων την έχουν δοκιμάσει. Είναι πανεύκολα στην προετοιμασία και γίνονται απίστευτα αφράτα, ιδανικά για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα χαμόγελο!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τηγανίτες με μυζήθρα

Πιάτο γεμάτο με χρυσαφένιες Τηγανίτες με Μυζήθρα, έτοιμες για σερβίρισμα με μέλι ή ζάχαρη

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αφράτες Τηγανίτες με μυζήθρα, ιδανικές για ένα νόστιμο πρωινό ή ένα γλυκό σνακ. Μία απλή συνταγή που θα λατρέψετε!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Σύρνικι Αφράτα θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. μυζήθρα, με 9% λιπαρά ή Τυρί κότατζ
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 τεμ. Αυγό
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 50 ml Φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
  • 1 κ.σ. Σιμιγδάλι (για πασπάλισμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις μοσχομυριστές Τηγανίτες με μυζήθρα:

  1. Προετοιμάζω το μείγμα της μυζήθρας:
    Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μπλέντερ βάζω τη μυζήθρα, τη ζάχαρη και το αυγό.
    Τα χτυπάω με ένα σύρμα ή τα πολτοποιώ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
  2. Ετοιμάζω τη ζύμη:
    Μεταφέρω το μείγμα της μυζήθρας σε ένα μεγαλύτερο μπολ.
    Προσθέτω εκεί το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
    Ζυμώνω καλά μέχρι να πάρω μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
    Δεν ξεχνάω να προσθέσω και την πρέζα αλάτι στη ζύμη, για να ενισχύσω τη γεύση.
  3. Πλάθω τις τηγανίτες:
    Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με μία κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι.
    Πλάθω τη ζύμη σε ένα ρολό, όχι πολύ χοντρό, με διάμετρο περίπου 4-5 εκατοστά.
    Κόβω το ρολό σε μικρά κομμάτια, πάχους περίπου 1,5-2 εκατοστά.
    Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, ισιώνω ελαφρά κάθε κομμάτι για να δημιουργήσω στρογγυλά, επίπεδα δισκάκια (σαν μικρές τηγανίτες).
  4. Τηγανίζω τις τηγανίτες:
    Σε ένα τηγάνι βάζω το φυτικό λάδι και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.
    Τοποθετώ προσεκτικά τις τηγανίτες με μυζήθρα στο τηγάνι.
    Τις τηγανίζω για συνολικά 15 λεπτά, σκεπασμένες με ένα καπάκι, φροντίζοντας να τις γυρίζω μία φορά για να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές (περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά).
  5. Σερβίρω τις τηγανίτες ζεστέ, ιδανικά με μέλι ή ζάχαρη

Notes

Tips για τις Τέλειες Τηγανίτες με Μυζήθρα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Τηγανίτες με μυζήθρα σας τέλειες. Αν η μυζήθρα σας είναι πολύ υγρή, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω αλεύρι, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Το σιμιγδάλι στον πάγκο βοηθάει να μην κολλήσουν οι τηγανίτες και να διατηρήσουν το σχήμα τους. Μην τις τηγανίζετε σε πολύ δυνατή φωτιά, γιατί θα ροδίσουν εξωτερικά αλλά θα παραμείνουν άψητες μέσα. Το καπάκι στο τηγάνι βοηθάει να ψηθούν ομοιόμορφα και να γίνουν πιο αφράτες.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή