Υλικά

250 μλ =1 ποτηρι σπορέλαιο
( αν βάλετε ελαιόλαδο γίνονται βαριά ,πάντα βαζω σπορέλαιο ειναι πιο ελαφρύ και δεν εχει την μυρωδιά του λαδιού) 
250 μλ = 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
250 γρ = 1 ποτήρι ζάχαρη
50 μλ κονιάκ ή ούζο
2 φουσκωτές κ γλυκού κανέλα
1/2 -3/4 κ γλυκού γαρίφαλο
1 κ γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
Λίγη ζάχαρη και κανέλα για τύλιγμα 

Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μυρωδικά και σόδα.
Τα χτυπάμε στο μίξερ αρκετά.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός, μετά προσθέτουμε αλεύρι λίγολίγο μπορεί να μην το πάρει όλο.
Πλάθουμε κουλουράκια, έχουμε σε πιάτο ζάχαρη με κανέλα τα περνάμε και τα βάζουμε στα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς, για 12-15 λεπτά, όταν έχουν πάρει χρώμα από κάτω είναι έτοιμα. Ας είναι μαλακά, όταν κρυώσουν θα σφίξουν. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στα ταψιά για να μην σπάσουν. Την δεύτερη μέρα είναι καλύτερα, γιατί θα έχουν ενωθεί οι γεύσεις. Τα κλείνουμε σε κουτί μπισκότων για να μείνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με σιρόπι μαρμελάδας !!!
Επόμενο άρθροΧορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης……