Οι Τηγανίτες με τυρί και μήλα είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές όταν θέλω ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό. Συνεπώς, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν κάτι εύκολο αλλά εντυπωσιακό. Επιπλέον, τα υλικά που χρειάζομαι είναι απλά και τα έχω πάντα στην κουζίνα μου. Επομένως, μπορώ να φτιάξω αυτό το υπέροχο επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Τηγανίτες με Τυρί και Μήλα
Δοκίμασε την απόλυτη συνταγή για πανεύκολες τηγανήτες με τυρί και μήλο, ένα γλυκό σνακ που ετοιμάζεται σε μόλις 15 λεπτά. Η εξωτερική τους κρούστα είναι τραγανή, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει αφράτο και ζουμερό, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση. Είναι ο ιδανικός γρήγορος πειρασμός για σένα και την οικογένειά σου!
Ingredients
- Τυρί ανθότυρο (φρέσκο) ή μυζήθρα (νωπή και ανάλατη) ή cottage - 200 γρ.
- Αυγά - 2 τεμάχια
- Ζάχαρη - 70 γρ.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 250 γρ.
- Φυτικό λάδι - 1 κουταλιά της σούπας (για τη ζύμη)
- Μήλα - 1-2 τεμάχια
- Αλάτι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Σόδα - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Φυτικό λάδι - για το τηγάνισμα
Instructions
Προετοιμασία του Μείγματος
Αρχικά, παίρνω ένα βαθύ μπολ και χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να αφρίσει ελαφρά.
Έπειτα, προσθέτω το τυρί και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Προσθήκη των Μήλων
Ξεφλουδίζω τα μήλα προσεκτικά και αφαιρώ το κουκούτσι. Κόβω τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα ρίχνω στο μείγμα του τυριού . Ανακατεύω απαλά για να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
Παρασκευή της Ζύμης
Προσθέτω τη σόδα στο μείγμα και ανακατεύω. Ακολούθως, κοσκινίζω το αλεύρι σε μέρη και το ενσωματώνω στη ζύμη. Ζυμώνω μια παχύρρευστη κολλώδη ζύμη χωρίς να προσθέσω επιπλέον αλεύρι.
Διαμόρφωση των Τηγανήτων
Μεταφέρω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την πασπαλίζω γενναιόδωρα με αλεύρι από πάνω. Ανοίγω τη ζύμη σε μια στρώση πάχους 7-8 χιλιοστών με τον πλάστη. Κόβω τη στρώση σε μικρά τετράγωνα με ένα μαχαίρι.
Τηγάνισμα
Ζεσταίνω αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζω τα τετράγωνα στο λάδι και τα τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά κάτω από το καπάκι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν χρυσοκαφέ.
Τέλος, μεταφέρω τις τελειωμένες τηγανίτες σε χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσω την περίσσεια λαδιού.
Χρήσιμα Tips
- Προτιμώ να χρησιμοποιώ φρέσκο ανθότυρο ή cottage cheese με καλή υφή για καλύτερο αποτέλεσμα
- Τα μήλα μπορώ να τα κόβω λίγο μικρότερα αν θέλω πιο ομοιόμορφη υφή
- Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό αλλά όχι καπνιστό για να μην καούν
- Μπορώ να σερβίρω τις τηγανίτες με λίγη κανέλα, ζάχαρη άχνη ή μέλι από πάνω
- Αν η ζύμη μου φαίνεται πολύ κολλώδης, προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι σταδιακά










