Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Θέλετε έναν φανταστικό τρόπο να φτιάξετε κάτι διαφορετικό με πατάτες και κοτόπουλο, τότε αυτές οι αρωματικές Τηγανίτες Πατάτας με Κοτόπουλο.Είναι η τέλεια επιλογή! Θα σας δείξω πώς να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, για ένα αποτέλεσμα που είναι απίστευτα νόστιμο και τραγανό.
Τηγανίτες Πατάτας με Κοτόπουλο
Φτιάξτε απίστευτα τραγανές αρωματικές τηγανίτες πατάτας με ζουμερό κοτόπουλο! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πλήρες γεύμα.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές τηγανίτες πατάτας με κοτόπουλο θα χρειαστούμε:
- Πατάτες: 5 τεμ.
- Στήθος κοτόπουλου: 250 γρ.
- Αυγά: 2 τεμ.
- Κίτρινο τυρί: 150 γρ.
- Κρεμμύδι: 1 τεμ.
- Αλεύρι: 2 κ.σ.
- Αλάτι
- Μπαχαρικά (της αρεσκείας σας)
- Μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, άνηθος)
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Ντομάτα (για το σερβίρισμα, προαιρετικά)
Instructions
Πώς θα φτιάξουμε αυτές τις πεντανόστιμες αρωματικές τηγανίτες πατάτας με κοτόπουλο:
- Ξεκινάω κόβοντας το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα τηγάνι, με λίγο ηλιέλαιο, τηγανίζω το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, προσθέτοντας αλάτι και τα αγαπημένα μου μπαχαρικά.
- Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τηγανίζω μαζί με το κοτόπουλο, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια, τρίβω τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.
- Προσθέτω αλάτι στις τριμμένες πατάτες, ανακατεύω καλά, και το πιο σημαντικό: στύβω καλά, με τα χέρια μου, για να φύγουν όλα τα υγρά. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν οι τηγανίτες μας απίστευτα τραγανές!
- Έπειτα, προσθέτω στις πατάτες το αλεύρι, τα αυγά και το τριμμένο κίτρινο τυρί, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τέλος, βάζω μικρές ποσότητες από το μείγμα της πατάτας στο ζεστό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο, τις απλώνω για να πάρουν στρογγυλό σχήμα και τις τηγανίζω και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις πάρουν χρώμα οι τηγανίτες, βάζω κοτόπουλο στην μία πλευρά, λίγο ακόμα τυρί, προαιρετικά φέτες ντομάτας και λίγα μυρωδικά.
- Διπλώνω την τηγανίτα στη μέση και τη γυρνάω ξανά στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν πεντανόστιμες και τραγανές!
Notes
Tips για τις Τέλειες Αρωματικές Τηγανίτες Πατάτας με Κοτόπουλο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι αρωματικές τηγανίτες πατάτας με κοτόπουλο σας ακόμα πιο νόστιμες και τραγανές. Για να μην κολλάνε οι τηγανίτες, βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι καλά ζεσταμένο και έχετε αρκετό λάδι. Μην παραλείψετε να στύψετε πολύ καλά τις πατάτες, είναι το κλειδί για την τραγανή τους υφή. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο μείγμα της πατάτας, όπως τριμμένο καρότο ή κολοκύθι, αρκεί να τα στύψετε και αυτά πολύ καλά. Σερβίρετε τις τηγανίτες πατάτας ζεστές, για να απολαύσετε πλήρως την τραγανή κρούστα και τη ζουμερή γέμιση!










