Η Τηγανιά Λεμονομουσταρδάτου Κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γρήγορα φαγητά, αφού συνδυάζει την πικάντικη γεύση της μουστάρδας με τη φρεσκάδα του λεμονιού και το άρωμα της ρίγανης. Εγώ τη φτιάχνω μέσα σε λίγα λεπτά, γι’ αυτό είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που δεν έχω πολύ χρόνο. Επιπλέον, το σοτάρισμα σταδιακά εξασφαλίζει ότι το κοτόπουλο μένει ζουμερό και αποκτά ωραία κρούστα, ενώ η σάλτσα είναι τόσο πλούσια που όλοι θα ζητήσουν δεύτερο πιάτο!


Υλικά για την Τηγανιά

  • Στήθος κοτόπουλου: 600 γρ. (κομμένο σε χοντρούς κύβους)
  • Ξερά κρεμμύδια: 2 μέτρια (ψιλοκομμένα)
  • Ελαιόλαδο: 70 ml / 4,5 κ.σ.
  • Πικάντικη μουστάρδα Dijon: 4 κ.σ.
  • Ξερή ρίγανη: 1 κ.σ.
  • Ξύσμα λεμονιού: 1 κ.σ.
  • Νερό: 125 ml / 0,5 φλιτζάνι
  • Λευκό Κρασί: 375 ml / 1,5 ποτήρι
  • Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι (για γεύση)

 


Εκτέλεση

Βήματα για την πιο ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου

Τοποθετώ ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνω το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά.

Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, ρίχνω μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Αφήνω το κρεμμύδι να σοταριστεί για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνω να σοταριστούν για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω-γύρω, ανακατεύοντας τακτικά.

Τώρα σβήνω με το κρασί και χαμηλώνω τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, για να δώσω γεύση.

Ανακατεύω όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνω περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό (125 ml) στη σάλτσα και κάνω λίγο χώρο στη μέση του ταψιού.

Με ένα μικρό κουτάλι προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 6 λεπτά ακόμα.

Λίγο πριν σβήσω τη φωτιά, πασπαλίζω το ξύσμα λεμονιού και τέλος τη ρίγανη. Ανακατεύω άλλη μια φορά να ενωθούν όλα τα αρώματα και σβήνω τη φωτιά!

Σερβίρω την τηγανιά λεμονομουσταρδάτου κοτόπουλου αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστή!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: –


Χρήσιμα Tips για την συνταγή

Πώς να κάνεις το κοτόπουλο ακόμα πιο νόστιμο

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις τη μισή ποσότητα νερού με ζωμό κότας.

Αντί για στήθος, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

Ταιριάζει υπέροχα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος, για περισσότερη φρεσκάδα.


Δοκιμάστε και αυτά

Δοκιμάστε επίσης το Κοτόπουλο Λεμονάτο στο Φούρνο, την Τραγανή Πατάτα Φούρνου και τη Σπιτική Συνταγή Τζατζίκι.

ΠΗΓΗ 

Δείτε την Συνταγή στο Youtube Κανάλι