Οι τηγανίτες με μέλι είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, ιδανικό για πρωινό αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας. Μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή γιατί είναι τόσο απλή που μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, ενώ το αποτέλεσμα είναι απίστευτα αφράτο και γευστικό. Με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, φτιάχνουμε ένα γλυκό που μας γεμίζει με ζεστασιά και αγάπη. Ας δούμε λοιπόν πώς τις φτιάχνω εγώ!
Υλικά για τις Τηγανίτες
- 5 κούπες χλιαρό νερό
- 3 βανίλιες
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Αλεύρι Φαρινάπ (όσο χρειαστεί για να έχει μορφή χυλού)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Υλικά για πασπάλισμα
- Μέλι (όσο θέλετε)
- Κανέλα (όσο θέλετε)
- Ζάχαρη (όσο θέλετε)
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε ένα μπολ, ρίχνω τις 5 κούπες χλιαρό νερό, τις 3 βανίλιες και τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύω καλά και αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τη μορφή ενός παχύρρευστου χυλού.
Ζεσταίνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο. Όταν έχει κάψει καλά, ρίχνω τη ζύμη με μια κουτάλα μαγειρέματος, σιγά-σιγά και στο ίδιο σημείο, για να μην απλώσει πολύ. Στο μικρό τηγανάκι υπολογίζω ότι χωράνε περίπου 4 κουταλιές.
Μόλις οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμες. Τις βγάζω από το τηγάνι και τις τοποθετώ σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Για το σερβίρισμα, περιχύνω τις ζεστές τηγανίτες με μέλι και τις πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 20 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Τηγανίτες
Για να γίνουν οι τηγανίτες αφράτες και να μην πάρουν πολύ λάδι, να μην τις τσιμπάτε στο γύρισμα με το πιρούνι. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα.
Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι καυτή για να μην κολλήσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα αμέσως.
Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγη κανέλα ή ξύσμα λεμονιού για περισσότερο άρωμα.











