✅ Συστατικά:
Καφές – 2-3 φλιτζάνια
Κρόκοι – 4 τεμ.
Ζάχαρη – 70 γρ.
Κρέμα γάλακτος 33-35% (για χτύπημα) – 250 ml
Μασκαρπόνε – 250 γρ.
Ζάχαρη άχνη – 50 γρ.
Μπισκότα σαβαγιαρ
✅Προετοιμασία:
1. Ας φτιάξουμε την κρέμα: χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε 4 κρόκους με ζάχαρη σε ένα μπεν μαρι,
αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Είναι σημαντικό να μην τα παραψήσετε.
Το νερό για το μπεν μαρι πρέπει να σιγοβράζει σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά.
⚠️Σημαντικό!!!
Το γυάλινο δοχείο πρέπει να είναι πυρίμαχο, καθώς ορισμένα μπολ σαλάτας δεν θα λειτουργήσουν και ενδέχεται να σπάσουν.
2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε την με το μασκαρπόνε και τους χτυπημένους κρόκους, προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα όλα μαζί καλά για αρκετά λεπτά. Η κρέμα βγαίνει αέρινη.
3. Ετοιμάστε καφέ και φτιάξτε το τιραμισού: Βουτήξτε κάθε μπισκότο σε ζεστό καφέ και τοποθετήστε τα στην βαση. Κρέμα από πάνω,
δεύτερη στρώση μπισκότα και πάλι κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο. Μπορείτε να το καλύψετε με μεμβράνη.
Μπορείτε να το σερβίρετε μετά από μερικές ώρες, αλλά είναι καλύτερο να το αφήσετε να σταθεί για αρκετες ώρες ή όλη νυχτα.