Η Τούρτα αμυγδάλου είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση, καθιστώντας την ιδανική για κάθε περίσταση. Η ελαφριά υφή του παντεσπανιού, η δροσιά του σιροπιού και το τραγανό αμύγδαλο δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ακαταμάχητο. Εγώ την φτιάχνω κυρίως στις γιορτές, γιατί είναι ένα γλυκό που τιμά το τραπέζι μου!

Υλικά

για το παντεσπάνι:

6 αυγά.
1 ποτήρι ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ’
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ που το ανακατεύω σε ένα ποτήρι από σφινακι κονιάκ ή τσίπουρο ότι έχετε.
‘Εξυσα ένα λεμόνι στον τρίφτη.

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό.
Εβαλα και μια φλούδα από λεμόνι .

Για απο πάνω
2 φακελάκια garni
100γρ φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Έβαλα στο ταψί μου αντικολλητικό χαρτί που το είχα βρέξει,και έβαλα το μείγμα για το παντεσπανι.
Το εψησα για 20 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Βάζετε το μαχαίρι σας και όταν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο το παντεσπάνι..
Έκοψα στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι ️ το παντεσπάνι και το σιροπιασα .

Χτύπησα στο μίξερ 2 φακελάκια Κρέμα ζαχαροπλαστικής της στιγμής με γεύση βανίλια του Γιώτη. Έστρωσα την κρέμα.
Έβαλα από πάνω το δεύτερο κομμάτι και από πάνω χτύπησα το garni .
Στόλισα με φιλε αμυγδάλου που το καβουρδισα.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τούρτα αμυγδάλου σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Σιρόπι: Το μυστικό για ένα σωστό σιροπιασμένο κέικ είναι το παντεσπάνι να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό ή ανάποδα.
  • Κόψιμο: Χρησιμοποιήστε ένα μακρύ, οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε το παντεσπάνι στη μέση ομοιόμορφα, χωρίς να σπάσει.
  • Αμύγδαλα: Καβουρδίστε το φιλέ αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Έτσι, θα αναδείξετε το άρωμα και τη γεύση του.
  • Ψύξη: Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε, ώστε να σφίξουν οι κρέμες και να απορροφηθούν τα αρώματα.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Κατερίνα Παπαγιαννακη