Σουσαμάδες με αμύγδαλο και καρύδι

Οι ξακουστοί Σουσαμάδες με αμύγδαλο και καρύδι  ένα εξαιρετικό γλυκισμα με έτοιμο ή χειροποίητο φύλλο γεμισμένο με ξηρους καρπούς αρωματισμενοι με κανέλα και σιροπιασμένο

Υλικά

4 φύλλα χωριάτικα

Για την γέμιση :
4 φυλλα χωριατικα
250 γρ. βουτυρο lurpak
200 γρ. καρυδια
100 γρ. αμυγδαλα
40 γρ. σταφίδες Κρήτης μουλιασμένες σε 40 γρ. κονιάκ
15 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σουσαμι καβουρδισμενο
1 κ.γ. σκονη κανελλας
½ κ.γ. γαρυφαλλο τριμμενο
καρφακια γαρυφαλλο

Σιρόπι :
360 ml νερο
170 γρ. ζαχαρη
300 γρ. μελι
χυμο απο ½ λεμονι
φλουδα απο 1 λεμονι

Εκτέλεση

για το σιροπι:
Βραζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο με την ζαχαρη και την φλουδα λεμονιου για 5-6 λεπτα. προσθετουμε το χυμο λεμονιου και το μελι, ανακατευουμε , αφηνουμε για ενα λεπτο και το κατεβαζουμε απο την φωτια. αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει.

Βαζουμε σε ενα μπολ τα τριμμενα καρυδια, τα τριμμενα αμυγδαλα, το καβουρδισμενο σουσαμι, τις σταφίδες (καλα στραγγισμενες), την κανελλα, την ζαχαρη, το γαρυφαλλο και ανακατευουμε.
Λιωνουμε σε ενα κατσαρολακι το βουτυρο. Απλωνουμε ενα χωριατικο φυλλο στον παγκο και το βουτυρωνουμε. Προσθετουμε απο πανω ενα δευτερο φυλλο και το βουτυρωνουμε.
Βαζουμε τη μιση γεμιση με το μειγμα των ξηρων καρπων κατα μηκος του φυλλου βουτυρωνουμε ενδιαμεσα, τυλιγουμε σε ρολο και το βαζουμε σε ενα βουτυρωμενο ταψι.
Κοβουμε σε κομματια το ρολο και τα αλειφουμε με βουτυρο. Γεμιζουμε το ταψι με ρολα. Με ενα κοφτερο μαχαιρι χαραζουμε μεχρι τον πατο του ταψιου τα κομματια.
Καρφωνουμε πανω σε καθε κομματι ενα καρφακι γαρυφαλλο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμους, για 20 περιπου λεπτα.
Όταν έχουν ροδίσει, γύρω στα 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, τα βγάζουμε από τον φούρνο και αμέσως έτσι όπως είναι καυτά, τους ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας, όλο το κρυο σιρόπι που φτιάξαμε.

Αφήνουμε να απορροφήσουν οι σαμουσάδες όλο το σιρόπι και όταν έχουν πια κρυώσει είμαστε έτοιμοι να τους απολαύσετε!
Σας εύχομαι να τους δοκιμάσετε και να σας αρέσουν!

Καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροXριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας