Η πιο εύκολη τούρτα ever Ένα γλυκό το οποίο αφυπνίζει επίσης παιδικές αναμνήσεις Ελαφρύ και φυσικά ενδείκνυται για κάθε εποχή και περίσταση Ουδόλως χρονοβόρο αλλά “απαιτεί” λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει σωστά προκειμένου να καταναλωθεί ευχάριστα

Υλικά (ταψί ν40)

800-900 γρ. σαβαγιάρ
4 φακελάκια σκόνη σαντιγύ βανίλια
800 γρ φρέσκο γάλα

Για το σιρόπι σοκολάτας
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
6 κ.σ. κακάο

Για τη διακόσμηση
100 γρ τριμμένη κουβερτούρα
200 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας διαρκώς τα υλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα μέχρι να “σταθεί” και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι (ένα-ένα) και τοποθετούμε στη βάση του ταψιού (μια στρώση). Έπειτα απλώνουμε ισόπαχα τη μισή ποσότητα σαντιγύ. Εν συνεχεία προσθέτουμε τη μισή ποσότητα καρύδια&κουβερτούρα. Τοποθετούμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το σιρόπι. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και τέλος τα υπόλοιπα καρύδια και κουβερτούρα.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 8 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).
Έτοιμοooooooo

Τούρτα με σαβαγιάρ
Τούρτα με σαβαγιάρ

Καλή επιτυχία!!! ❤️❤️❤️

Η Συνταγή είναι της κας Spiridoulla Boubouli

Προηγούμενο άρθροΤο Ωραιότερο Σοκολατένιο Μπράουνις (Brownies)
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα σιροπιαστή κι εξαιρετικά γευστική 🍊😉