Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτή η τούρτα παγωτό Snickers με σπιτική καραμέλα είναι απλά… όνειρο! Είναι τόσο λαχταριστή, που όταν τη φτιάχνω, όλο το σπίτι μοσχοβολάει και όλοι περιμένουν πώς και πώς να παγώσει. Είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω! Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί, θα γίνει η αγαπημένη σου!

Τούρτα παγωτό Snickers

Ενα κομμάτι τούρτα παγωτό με στρώσεις σοκολατένιας βάσης, κρεμώδους παγωτού, σάλτσας καραμέλας με φυστίκια, και γλάσου σοκολάτας από πάνω.

Φτιάξτε μια απίθανη τούρτα παγωτό Snickers με σπιτική καραμέλα. Μια λαχταριστή, δροσερή συνταγή με μασκαρπόνε, σοκολάτα και φυστίκια που θα εντυπωσιάσει!

Prep Time 35 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για την βάση

  • 300 γρ μπισκότα ορεο ή digestive (έχω δοκιμάσει και τις δύο εκδοχές και είναι τέλεια)
  • 125 γρ βούτυρο

Για το παγωτό

  • 450 γρ τυρί μασκαρπονε
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ γάλα εβαπορέ
  • 1 ζαχαρουχο
  • 2 βανίλιες

Για την καραμέλα

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 125 γρ βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • μια πρέζα αλάτι
  • 250 γρ φυστίκια peanuts αλατισμένα (η κούπα είναι δοσομετρικη των 250 ml)

Για το γλάσο

  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.σ μέλι

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

Ετοιμάζω την καραμέλα για να κρυώνει.

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη ζάχαρη περιμένοντας να λιώσει σιγά σιγά και να πάρει καστανό χρώμα παίρνοντας το άρωμα της καραμέλας.
  2. Ανακατευω προσεκτικά να ομογενοποιηθεί η καραμέλα.
  3. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω σιγα σιγα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
  4. Βάζω πάλι πάνω στη φωτιά και προσθέτω και το βούτυρο.
  5. Βράζω μέχρι να πήξει η σάλτσα καραμέλας.
  6. Κατεβάζω από τη φωτιά προσθέτω μια πρέζα αλάτι ανακατεύω και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της.
  7. Αφού κρυώσει προσθέτω στα 2/3 της σάλτσας τα 200γρ φυστίκια και τα ανακατεύω.
  8. Το 1/3 της σάλτσας καραμέλας το κρατάω στην άκρη μαζί με τα υπόλοιπα 50 γρ φυστίκια για το γαρνίρισμα.

Ετοιμάζω τη βάση.

  1. Τρίβω στο μούλτι το μπισκότο.
  2. Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά με το μπισκότο.
  3. Το στρώνω στη βάση έτσι ώστε να καλύψω και τα πλαϊνά ( στεγανοποιώ).
    Το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω το παγωτό.
  4. Σε δυνατή ταχύτητα αφρατευω το τυρί κρέμα , προσθέτω λίγο λίγο το ζαχαρουχο, την κρέμα γάλακτος και τέλος το γάλα με τη βανίλια.
  5. Χτυπάω να ομογενοποιηθούν καλά , όχι να σφίξει πολύ η κρέμα.
    Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και απλώνω την καραμέλα με τα φυστίκια πάνω στο μπισκότο.
  6. Έπειτα απλώνω και την κρέμα παγωτό και βάζω κατάψυξη 3 ώρες να παγώσει.
    Αφού παγώσει το παγωτό , ετοιμάζω τη γκανάζ.

για το γλάσο

  1. Σε κατσαρολάκι βάζω το γάλα να κάψει.Προσθέτω τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το μέλι.Αφήνω 2-3 λεπτά να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί η γκαναζ και απλώνω πάνω στο παγωτό.
  2. Απλώνω την υπόλοιπη καραμέλα και τα φυστίκια που κράτησα.
    Βάζω κατάψυξη όλη νύχτα.
  3. Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou
    Καλή επιτυχία!!!

Notes

Tips από εμένα:

  • Για την καραμέλα: Όταν προσθέτετε την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη ζάχαρη, προσέξτε πολύ γιατί θα φουσκώσει και θα αχνίσει έντονα. Χρησιμοποιήστε ένα βαθύ κατσαρολάκι και ανακατεύετε με προσοχή.
  • Για το παγωτό: Μην χτυπήσετε υπερβολικά την κρέμα παγωτό. Θέλουμε να αφρατέψει, όχι να γίνει σφιχτή σαν σαντιγί.
  • Για τη βάση: Αν δεν θέλετε να καλύψετε τα πλαϊνά, απλά στρώστε το μπισκότο μόνο στη βάση του τσερκιού.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή