Θα μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη συνταγή για σουφλέ με κολοκυθάκια και κιμά, ένα πιάτο που είναι πραγματικά πεντανόστιμο, χορταστικό και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Έτσι, μπορείς να το φτιάξεις τις ημέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο, αλλά θέλεις να απολαύσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα με όλη την οικογένειά σου. Είναι μία τέλεια λύση για το καθημερινό τραπέζι, καθώς συνδυάζει τα θρεπτικά λαχανικά με την πρωτεΐνη του κιμά.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σουφλέ με κολοκυθάκια και κιμά

Ένα ταψί με το έτοιμο, ζεστό σουφλέ κολοκυθάκια με κιμά, βγαλμένο από τον φούρνο

Φτιάξε ένα αφράτο και πεντανόστιμο σουφλέ με κολοκυθάκια και κιμά! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ολοκληρωμένο γεύμα, γεμάτο γεύση και αρώματα. Είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, ενώ ο συνδυασμός του κολοκυθιού με τον κιμά και το τυρί θα σε ενθουσιάσει.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για περίπου 4-6 άτομα, θα χρειαστείς:

  • 3 νεαρά κολοκυθάκια
  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
  • 450 γρ. ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ. σκληρό τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 20 ml ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι)

Instructions

Ας δούμε τώρα βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το νόστιμο σουφλέ.

1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σοτάρω σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. έπειτα, προσθέτω τον κιμά και τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρω μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.

2. Στη συνέχεια, τρίβω τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. τα στύβω πολύ καλά με τα χέρια μου για να φύγουν όλα τα περιττά υγρά.

3. Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.

4. Βουτυρώνω ένα ταψί και στρώνω τις στρώσεις μου. πρώτα βάζω τον σοταρισμένο κιμά, μετά το τριμμένο κολοκυθάκι.

5. Περιχύνω με το μείγμα των αυγών και της κρέμας.

6. Απλώνω από πάνω τις ντομάτες, τις οποίες έχω κόψει σε ροδέλες.

7. Πασπαλίζω με το τριμμένο σκληρό τυρί.

8. Ψήνω το σουφλέ κολοκυθάκια με κιμά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Το στύψιμο του κολοκυθιού: Είναι πολύ σημαντικό να στύψεις καλά τα κολοκυθάκια, γιατί αλλιώς το σουφλέ θα βγάλει πολλά υγρά.
  • Προσαρμογή υλικών: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρεται ζεστό, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και την επόμενη μέρα.