Αυτές οι Πατάτες ψητές στο φούρνο είναι από τις καλύτερες πατάτες που μπορείτε να φτιάξετε!
Αν δεν τα έχετε φτιάξει ποτέ, τότε πρέπει να τα δοκιμάσετε. Σας εγγυώμαι ότι θα είναι ο νέος αγαπημένος σας τρόπος για να φάτε πατάτες! Είναι απίστευτα εύκολο να προετοιμαστούν και είναι μια τέλεια παρέα με σχεδόν οποιοδήποτε κύριο πιάτο.

Υλικά 🛒

8 μέτριες πατάτες
3-4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκοι σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Στρογγυλό ή ορθογώνιο ρηχό ταψί φούρνου 28 εκ.

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες με την φλουδα.
Βραστε τις πατατες αλλά όχι εντελώς καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται στο φούρνο.
Τις στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να τις αγγίξουμε με το χέρι και τα κόβουμε σε φέτες.
Αλείψτε το ταψί σας με 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Στρώνουμε τις κομμένες πατάτες σε στοίβες, όχι πολύ σφιχτές γυρίζοντας κυκλικά.
Περιχύνουμε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι σε σκόνη, τους κόκκους σκόρδου, περιχύνουμε
με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στο επάνω ράφι 200C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλη Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Για τις πατάτες με παρμεζάνα θα χρειαστείτε

  • 4 ‏Μεσαίες πατάτες
  • 4 κ.σ. ‏Ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. ‏Σκόρδο σε σκόνη , κρεμμύδι σε σκόνη , πιπέρι , αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ‏Μαϊντανός
  • 4 κ.σ. ‏Φρέσκια παρμεζάνα

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C και βάλτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
2 Κόβετε πατάτες σε λεπτές φέτες 0,6 εκ. και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι και 2 κ.σ. παρμεζάνα.
3 Ψήνετε τη μια μεριά για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει καφέ και γυρίζετε τις πατάτες μετά από 15 λεπτά.
4 Μόλις πάρουν ένα καφέ χρώμα πασπαλίζετε με άλλες 2 κ.σ. παρμεζάνας και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί.

τραγανές πατάτες με παρμεζάνα

Πηγή: foodmaniacs

Με φωτογραφία και έμπνευση από:  spendwithpennies

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο