Ανακαλύψτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμες σφολιάτες γεμιστές με ζαμπόν, τυρί και αρωματικά μυρωδικά. Ιδανικές για πρωινό, σνακ ή ως συνοδευτικό, αυτές οι τραγανές μπουκιές θα σας ενθουσιάσουν!

Συστατικά:

500 γρ. σφολιάτα χωρίς μαγιά
200 γρ. ζαμπόν (σε φέτες ή κυβάκια)
250 γρ. τυρί (γραβιέρα, ένταμ, τριμμένο)
Μυρωδικά της επιλογής σας (π.χ., άνηθος, θυμάρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος)
2 κρόκοι αυγού
30 γρ. γάλα (ή νερό)

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το τυρί και κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες. Ανακατεύουμε το τυρί και το ζαμπόν με τα μυρωδικά της επιλογής μας σε ένα μπολ. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Ανοίγουμε ελαφρώς τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό και σφραγίζουμε καλά τις άκρες.
Κόβουμε το ρολό σε 8 ίσα κομμάτια.
Πατάμε ελαφρά κάθε κομμάτι με την παλάμη μας και ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη, δημιουργώντας μικρές πιτούλες.

Τοποθετούμε τις σφολιάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τους κρόκους αυγού με το γάλα (ή το νερό) και αλείφουμε με το μείγμα την επιφάνεια κάθε σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν οι σφολιάτες.

ΠΗΓΗ