Μπισκοτογλυκό με γκαναζ πραλίνας

Η Συνταγή και πολλές άλλες υπεροχες συνταγές θα βρείτε εδώ

My Greek Dish

Συστατικά

Για το κέικ μπισκότων
450 g μπισκότα Petit beurre
250 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
80 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
2 αυγά, βιολογικά
50–60 γραμμάρια κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γκανάζ πραλίνα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γρ πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Μαλακώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Για να δουλέψετε με το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι λιωμένο. Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, αφήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου, σε ζεστό μέρος όλη τη νύχτα.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα για το κέικ μπισκότου σοκολάτας, προσθέστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, το 1/3 του κονιάκ και τα αυγά. Ανακατεύουμε με το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα με κονιάκ με χυμό πορτοκαλιού.
Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού.

Τοποθετήστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς πάτο) σε ένα ταψί σερβιρίσματος. (Καλύτερα η φόρμα του κέικ να είναι χωρίς πάτο, για να την αφαιρέσετε, πριν σερβίρετε το μπισκότο.)
Συναρμολογήστε το κέικ μπισκότου. Στρώστε μερικά από τα μπισκότα για να σχηματίσετε το κάτω μέρος του κέικ μπισκότων. Σπάστε τα, αν χρειάζεται, για να γεμίσετε τις τρύπες. Με ένα πινέλο, πασπαλίζουμε τα μπισκότα με κονιάκ (ή χυμό πορτοκαλιού).
Γεμίστε τα μπισκότα με μια λεπτή στρώση από την κρέμα κακάο και απλώστε τα με μια σπάτουλα.

Επαναλάβετε το ίδιο, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη την κρέμα και τελειώστε με μια στρώση μπισκότα.
Μπορείτε να κάνετε όσες στρώσεις θέλετε, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε να είναι η κρέμα.
Αν προτιμάτε τα μπισκότα να είναι μαλακά, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο νερό.

Για να ετοιμάσετε τη γκανάζ πραλίνας για το κέικ μπισκότων, ρίξτε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει βράση. Στο μεταξύ, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλικο μπολ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα
γάλακτος, και αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, τη ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το γλάσο να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο κέικ μια πολύ λεπτή στρώση γλάσο σοκολάτας, και απλώνουμε με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθούν τα μπισκότα. Το υπόλοιπο γλάσο θα το χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα σοκολάτας, όταν σερβίρετε το κέικ. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και αφήνουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να σερβίρετε το κέικ μπισκότου, αφαιρέστε τη φόρμα του κέικ και διαμορφώστε το. Αφαιρέστε τη φόρμα του κέικ, χρησιμοποιώντας στεγνωτήρα μαλλιών για να τη ζεστάνετε και αφαιρέστε προσεκτικά.
Τοποθετήστε μερικά μπισκότα γύρω από το κέικ και τρίψτε μερικά από πάνω. Με ένα μαχαίρι ξύνουμε μια σοκολάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα και λίγη ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι, βουτηγμένο σε νερό για να το κόψετε σε μερίδες (κάθε μπισκότο μια μερίδα) και ρίξτε λίγη σάλτσα σοκολάτας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜ’ αυτή την Κιμαδόπιτα….θα γλείφετε τα δαχτυλά σας
Επόμενο άρθροΚουραμπιεδάκια φουντουκιού