Τραγανό Σπιτικό Ψωμί

Συστατικά

3 1/4 φλιτζάνια νερό χλιαρό, περίπου 35° .
1,5 κουταλιές ξηρής ενεργού ζύμης
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί.
1,5 κουταλιού αλάτι 

Οδηγίες

Ανακατέψτε το νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, που καλύπτεται με μια πετσέτα κουζίνας.
Ξεσκονίστε ελαφρά το αλεύρι πάνω από τη ζύμη και χωρίστε το στη μέση και διαμορφώστε σε 2 φραντζόλες, στρογγυλεμένη από πάνω. Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνο ένα ψωμί  αποθηκεύστε τη μη χρησιμοποιημένη ζύμη στο ψυγείο, καλυμμένη, για έως και 2 εβδομάδες μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Τοποθετήστε την άψητη φραντζόλα σε μία επιφάνεια που είναι ελαφρώς σκονισμένη σιμιγδάλι. Ξεσκόνιστε το αλεύρι από πάνω ελαφρώς και χαράξτε τρία κομμάτια στην κορυφή της ζύμης, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κοφτερό, Καλύψτε τη ζύμη με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° με ένα ταψί στο κεντρικό ράφι. Όταν το ψωμί είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο, πιάστε το και βάλτε το στο ταψί. Τοποθετήστε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό στο φούρνο στο τελευταίο ράφι κάτω. Κλείστε γρήγορα την πόρτα του φούρνου για να δημιουργηθεί ατμόλουτρο μέσα στο φούρνο. Αυτό θα βοηθήσει στην παραγωγή μιας τραγανής εξωτερικής κρούστας όταν βγάλουμε το ψωμί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Απολαύστε το!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια ψητά με τυρί σάλτσα και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΗ Τέλεια Ρεβυθάδα