Αυτό το Τσιζκέικ Κεράσι είναι ένα γλυκάκι όνειρο, όπως το χαρακτηρίσατε! Καθώς η βάση του με μπισκότα Μιράντα και φουντούκι του δίνει έναν τραγανό χαρακτήρα και η κρέμα είναι βουτυρένια και αφράτη, αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο. Επειδή είναι εύκολο στην εκτέλεση και απαιτεί απλώς χρόνο ψυγείου, είναι ιδανικό για να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα. Επομένως, αν θέλετε ένα δροσερό, πλούσιο και εντυπωσιακό γλυκό, γιατί να μην ξεκινήσετε τώρα; Καλή σας επιτυχία και καλό μεσημέρι!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τσιζκέικ Κεράσι (Cheesecake)

Τσιζκέικ Κεράσι (Cheesecake)

Φτιάξτε ένα ονειρεμένο Τσιζκέικ Κεράσι χωρίς ψήσιμο! Πλούσια κρέμα τυριού, τραγανή βάση με μπισκότα Μιράντα και φουντούκι, και απολαυστική μαρμελάδα κεράσι. Ιδανικό για επιδόρπιο!

Prep Time 20 minutes
Additional Time 6 hours
Total Time 6 hours 20 minutes

Ingredients

Για τη Βάση:

  • 1 πακέτο - Μπισκότα Μιράντα (το διπλό, περίπου 300-350 γρ.)
  • 1/2 σκαφάκι - Βούτυρο Lurpak (περίπου 100-125 γρ.), λιωμένο
  • 1/2 κούπα (περίπου 50 γρ.) - Φουντούκι τριμμένο

Για την Κρέμα Τυριού:

  • 2 τεμ. - Τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια (περίπου 360-400 γρ.)
  • 1 Morfat (περίπου 250 γρ.)
  • 1/2 κούπα (περίπου 60 γρ.) - Άχνη ζάχαρη

Για την Επικάλυψη:

  • 1 Μαρμελάδα κεράσι
  • Κεράσια γλυκό του κουταλιού ή φρέσκα - Για διακόσμηση (προαιρετικά)

Instructions

1. Προετοιμασία Βάσης:

Τρίβουμε τα μπισκότα Μιράντα μέχρι να γίνουν σκόνη (στο μπλέντερ ή στο χέρι).

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και το τριμμένο φουντούκι.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι (20-22 εκ.) ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο για να σφίξει.

2. Προετοιμασία Κρέμας:

Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός), χτυπάμε την κρέμα Morfat με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως η κρέμα και να γίνει αφράτη.

3. Σύνθεση & Ψύξη:

Στρώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από τη κρύα μπισκοτένια βάση.

Επανατοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

4. Επικάλυψη & Σερβίρισμα:

Μόλις το γλυκό κρυώσει και σφίξει η κρέμα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα κεράσι στην επιφάνεια.

Διακοσμούμε με κεράσια (φρέσκα ή γλυκό του κουταλιού), αν θέλουμε.

Ξεφορμάρουμε από το τσέρκι μετά από συνολικά 6 ώρες στο ψυγείο (ή καλύτερα μετά από μία νύχτα).

Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τσιζκέικ Κεράσι

Φουντούκι: Το τριμμένο φουντούκι στη βάση δίνει ένα εξαιρετικό άρωμα και τραγανότητα, που δένει υπέροχα με τη γεύση του κερασιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλο ή καρύδι.

Morfat/Φιλαδέλφεια: Είναι κρίσιμο η Morfat να χτυπηθεί μόνη της μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί πριν προστεθεί το τυρί κρέμα. Αυτό εξασφαλίζει τη σταθερότητα της κρέμας, χωρίς τη χρήση ζελατίνης.

Μαρμελάδα: Για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να ζεστάνετε τη μαρμελάδα κεράσι ελαφρώς και να την απλώσετε μόλις είναι χλιαρή. Αυτό βοηθά να απλωθεί ομοιόμορφα και να δώσει ένα γυαλιστερό φινίρισμα.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: