Δεν χρειάζεται φούρνος για να φτιάξεις αυτό το γλυκό! Το πιο ντελικάτο τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με ροδάκινα είναι εδώ, μία συνταγή που μπορείς να την προσαρμόσεις με οποιαδήποτε μούρα ή φρούτα έχεις στην εποχή. Είναι δροσερό, ελαφρύ και πραγματικά εντυπωσιακό, κάνοντάς σε να πάρεις αισθητική απόλαυση από αυτή τη διαδικασία!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τσιζκέικ χωρίς Ψήσιμο με Ροδάκινα

Ένα ολόκληρο τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με ροδάκινα, γαρνιρισμένο με σαντιγί, έτοιμο για σερβίρισμα.

Φτιάξτε ένα πανεύκολο και ντελικάτο τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με ροδάκινα. Ιδανικό για καλοκαίρι, με πλούσια γεύση και υφή. Δοκιμάστε το σήμερα!

Prep Time 40 minutes
Additional Time 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το απολαυστικό τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με ροδάκινα (για φόρμα 17-18 εκ.) θα χρειαστούμε:

Για τη Βάση:

  • 100 γρ. μπισκότα Digestive
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το Τσιζκέικ:

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (με λιπαρά 20-35%)
  • 15 γρ. ζελατίνη (εγώ χρησιμοποιώ dr.Bakers)
  • 75 ml νερό (για τη ζελατίνη)
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. ζάχαρη βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)

Για το Στρώμα Ροδάκινου:

  • 400 γρ. πουρέ ροδάκινου (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους ώριμα νόστιμα ροδάκινα)
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 50 ml νερό (για τη ζελατίνη)
  • 70 γρ. ζάχαρη (ή κατά βούληση, ανάλογα με τη γλυκύτητα των ροδάκινων)

Για τη Διακόσμηση (προαιρετικά):

  • Σαντιγί (ή ότι άλλο θέλετε)

Instructions

    Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το φανταστικό τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με ροδάκινα:

    Προετοιμασία της Βάσης:

    1. Θα χρειαστώ μία φόρμα με διάμετρο 17-18 εκ. Ο πάτος της πρέπει να καλυφθεί με λαδόκολλα.
    2. Τρίβω τα μπισκότα σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
    3. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο στα ψίχουλα των μπισκότων και ανακατεύω καλά μέχρι να βγει μία υφή σαν "βρεγμένη άμμος".
    4. Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα και σχηματίζω τη βάση, πατώντας το λίγο για να γίνει συμπαγές. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κουτάλι ή ένα ποτήρι για να το πατήσω καλά.
    5. Καλύπτω τα πλαϊνά της φόρμας με διάφανη μεμβράνη, στερεώνοντας τις άκρες στη φόρμα.
    6. Το βάζω στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.

    Προετοιμασία του Τσιζκέικ:

    1. Σε ένα μικρό μπολάκι, γεμίζω τα 15 γρ. ζελατίνης με τα 75 ml νερό και την αφήνω να φουσκώσει για λίγα λεπτά.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζω το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη ζάχαρη βανίλιας και την κρέμα γάλακτος. Δεν είναι απαραίτητο να έχω βγάλει την κρέμα γάλακτος και το τυρί από το ψυγείο για το χτύπημα.
    3. Χτυπάω όλα τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός (ή μίξερ) μέχρι το μείγμα να γίνει εντελώς λείο και ομοιογενές.
    4. Διαλύω τη φουσκωμένη ζελατίνη στη σόμπα σε ελάχιστη θερμοκρασία ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσέχω πάρα πολύ, δεν πρέπει να βράσει!
    5. Παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα τυριού και την προσθέτω στη διαλυμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας καλά. Αυτό βοηθάει στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας.
    6. Ρίχνω τη ζελατίνη πίσω στο μπολ με το μείγμα τυριού.
    7. Χτυπάω γρήγορα με ένα μπλέντερ βύθισης (ή με ένα σύρμα), αφού όλα τα υλικά είναι κρύα και είναι απαραίτητο η ζελατίνη να μην έχει χρόνο να πήξει.
    8. Ρίχνω το μείγμα του τσιζκέικ πάνω στην προετοιμασμένη βάση, το ισιώνω απαλά και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να πήξει εντελώς το τσιζκέικ.

    Προετοιμασία του Στρώματος Ροδάκινου:

    1. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι, γεμίζω τα 10 γρ. ζελατίνης με τα 50 ml νερό και την αφήνω να φουσκώσει.
    2. Κόβω τον πολτό από τα τρία μεσαίου μεγέθους ώριμα και νόστιμα ροδάκινα (αν δεν έχω έτοιμο πουρέ) και τον ζυγίζω, χρειάζομαι 400 γρ.
    3. Χτυπάω τον πολτό με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει υγρός πουρές.
    4. Ρίχνω τη ζάχαρη στον πουρέ, το βάζω στη σόμπα και το βράζω για λίγο, απλά να πάρει μία βράση.
    5. Αποσύρω από τη σόμπα και προσθέτω αμέσως την πρησμένη ζελατίνη, χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
    6. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
    7. Αφού κρυώσει, το ρίχνω στην παγωμένη φόρμα για τσιζκέικ, πάνω από το στρώμα τυριού.
    8. Μεταφέρω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Εγώ προσωπικά το αφήνω όλη τη νύχτα, σαν να ζούσε, για να σταθεροποιηθεί τέλεια. Μπορώ να το καλύψω με μεμβράνη από πάνω.

    Σερβίρισμα:

    1. Την επόμενη μέρα, αφαιρώ προσεκτικά τα πλαϊνά της φόρμας και τη μεμβράνη.
    2. Διακοσμώ το τσιζκέικ με σαντιγί και ότι άλλο θέλουμε απο πάνω.
    3. Κόβω το τσιζκέικ σε κομμάτια και απολαμβάνω αυτή την αισθητική και γευστική απόλαυση!

    Notes

    Tips για το Τέλειο Τσιζκέικ χωρίς Ψήσιμο με Ροδάκινα

    Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με ροδάκινα σας πραγματικά αριστούργημα. Πάντα να προσέχετε τη ζελατίνη: μην την αφήνετε να βράσει, γιατί θα χάσει τις ιδιότητές της. Όταν προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη στα κρύα υλικά, να το κάνετε γρήγορα και να ανακατεύετε αμέσως, για να μην πήξει πρόωρα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής, όπως φράουλες, κεράσια, μάνγκο, ή ακόμα και μούρα. Προσαρμόστε τη ζάχαρη στο στρώμα φρούτων ανάλογα με τη γλυκύτητα των φρούτων που χρησιμοποιείτε. Όσο περισσότερο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο πιο σταθερό και νόστιμο θα γίνει.

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή