Τυλιχτή Φέτα με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης

Η Τυλιχτή Φέτα με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης είνα να πεντανοστιμο ορεκτικο-μεζεδακι,πικαντικο με απλα και λιγα υλικα με ωραια φινετσατη εμφανιση για το οικογενειακο-εορταστικο τραπεζι αλλα και για τον μπουφε

Συστατικά

Τυρι φετα 2 κομματια τυρι των 100 γρ.το καθενα
Φυλλο Χωριατικο για Πιτες 1 τεμ.
μπεικον 4 φετες
ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο μισο μισο για το τηγανισμα 250 ml
Αλευρι για παναρισμα της φετας ελαχιστο

για την μαρμελάδα (διπλασιάστε ποσότητες για αποθήκευση)
1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης (4-5 περίπου πιπεριές)
1 πιπεριτσα τσίλι (εάν θέλετε)
65 γρ. χυμό λεμονιού
65 γρ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
200 ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο (αν δεν έχετε φρέσκο χρησιμοποιήστε αποξηραμένο)
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη (αν δεν έχετε φρέσκια χρησιμοποιήστε ξερή)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Απλωνουμε στον παγκο εργασιας μας το φυλλο με το μεγαλυτερο πλατος μπροστα μας,και το χωριζουμε στην μεση.
Τοποθετουμε τις δυο φετες μπεικον σταυρωτα περιπου στη μεση του φυλλου. Επανω στο μπεικον ακουμπαμε το τυρι αφου πρωτα το εχουμε αλευρωσει
και το εχουμε τιναξει απο το περιττο αλευρι.
Διπλωνουμε τις ακρες του μπεικον προς τα επανω να αγκαλιασουν το τυρι ADVERTISING
Ανασηκωνουμε την μερια του φυλλου που εχουμε μπροστα μας και σκεπαζουμε το τυρι.
Κλεινουμε τα δεξια και αριστερα πλαινα του φυλλου να ακουμπησουν στο τυρι
και τυλιγουμε σε πακετο. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και για το δευτερο πακετο μας.
Ζεσταινουμε ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα και απο τις δυο πλευρες. Αν θελουμε μπορουμε να τα αλειψουμε με ελαιολαδο τα πακετακια μας και να τα ψησουμε στο φουρνο.
Τα αφαιρουμε απο την φωτια χωρις λαδια επανω σε απορροφητικο χαρτι…
και κατοπιν σε πιατελιτσα σερβιρισματος και απλώνουε την μαρμελαδα πιπεριας και τα σερβιρουμε ζεστα.

Για την μαρμελάδα πιπεριάς

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε με το κρεμμύδι.
Στύβουμε το λεμόνι, σουρώνουμε το χυμό και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Εάν έχει σκαλες, ζεστενετε στη μεγάλη σκάλα.

Πλένουμε καλά τις πιπεριές.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και βάζουμε πάνω τις πιπεριές.
Ψήνετε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η εξωτερική τους επιφάνεια.
Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Ξεφλουδίστε προσεκτικά τις πιπεριές, γιατί χρειάζεστε μόνο τη σάρκα τους. Αφαιρέστε τους μίσχους και τους σπόρους.
Ειδικά με τις καυτερές πιπεριές, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όλους τους σπόρους, διαφορετικά η μαρμελάδα σας θα είναι πολύ καυτερη.
Επίσης, προσέξτε να μην αγγίζετε τα μάτια σας όταν χειρίζεστε καυτερές πιπεριές.

Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο, τα ψιλοκόβετε καλά με ένα ψαλίδι πριν τα προσθέσετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και κάνουμε πουρέ με ένα μπλέντερ. Εάν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα multi.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μόλις δέσει, ρίξτε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Πώς να γεμίσετε τη μαρμελάδα στα βάζα σας
Όσο η μαρμελάδα σας είναι ζεστή, ρίξτε τη σε αποστειρωμένα, ζεστά βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω.
Στερεώστε τα καπάκια και γυρίστε τα βάζα ανάποδα.
Αφήστε τα βάζα σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσουν.
Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν κρυώσει, αναποδογυρίστε τα.
Η μαρμελάδα, που βρίσκεται σε αποστειρωμένα βάζα, πρέπει να φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Αν ανοίξει ένα βάζο, φυλάσσεται στη συνέχεια στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστά μπαστουνάκια με τυρί κρέμα και φέτα

Για περισσότερες συνταγές μπειτε στην ομάδα οι λιχουδιές της Μαρίας

Μην προσπεράσετε έτσι απλά αυτή τη συνταγή. Είναι τέλεια αλμυρά σνάκ νόστιμα και χορταστικά. Απλά φανταστικά. Φτιάξτε τα

Υλικά

Για την ζύμη
600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 αυγό
310 γρ γιαούρτι(όχι στραγγιστό)
250 γρ βιτάμ μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.σ αλάτι κοφτή

Για την γέμιση
150 γρ τυρί φέτα
300 γρ κρέμα τυρί
λίγο πιπέρι
λίγο δυόσμο ξερό προεραιτικά

Για το άνοιγμα της ζύμης
κορν φλάουρ(νισεστέ)
Για το άλειμμα
1 αυγό +1 κουτ.σ νερό χτυπημένα
λίγο αλάτι
100 γρ σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μπωλ ρίχνουμε το αυγό, το γιαούρτι, το βιτάμ σε κομματάκια, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα, το πιπέρι και λίγο δυόσμο αν μας αρέσει.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια εργασία μας νισεστέ και ανοίγουμε με πλάστη φύλλο 1/2εκ. Το κόβουμε σε τετράγωνο και το χωρίζουμε σε 6 φαρδιές λωρίδες.

Χτυπάμε το αυγό με 1 κουτ.σ νερό. Βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας γέμιση αφήνοντας τις άκρες κενές.


Κλείνουμε σε ρολό αλείφοντας της άκρες με αυγό, όπως και στην επάνω πλευρά του ρολού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 οC για 30 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Maria Kostaki

 

Προηγούμενο άρθροΨητό μοσχάρι με σάλτσα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες σαγανάκι….μια συνταγή που την έχετε λατρέψει