ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 kg πατάτες 
1/2 κουταλάκι αλάτι                                                                                  4 κσ βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα 

1 κουταλιά σούπας μαϊντανό 
1/2 κουταλάκι αποξηραμένα ρίγανη 
1/2 κουταλάκι σούπας βασιλικό 
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου (ή λιωμένο σκόρδο)
1/4 κουταλιού της σούπας σκόνη κρεμμυδιού 
1/4 κουταλάκι αλάτι 
φρεσκοκομμένο πιπέρι 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 εκ. Τοποθετήστε και ξεπλύνετε πατάτες με  δροσερό νερό.

Τοποθετήστε τις ξεπλυμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε τις πατάτες κατά 2 εκ. Ρίξτε στο νερό 1/2 κουταλάκι αλάτι. Καλύψτε το δοχείο και αφήστε το να βράσει σε υψηλές θερμοκρασίες. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να είναι πολύ τρυφερές, περίπου 7-10 λεπτά.
Αποστραγγίστε τις μαγειρεμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια ξεπλύνετε για λίγο με ζεστό νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το σκόρδο, στην κατσαρόλα που χρησιμοποιείσατε για να βράσουν τις πατάτες. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το γάλα να είναι ζεστό.
Μόλις το γάλα είναι ζεστό, προσθέστε τις πατάτες πίσω στην κατσαρόλα, σβήστε τη φωτιά και λιώστε τις πατάτες (σαν πουρε). Μόλις οι πατάτες πολτοποιηθούν αρκετά, χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι χεριού για να χτυπήσετε για λίγο την πατάτα μέχρι να γίνει κρεμώδης. Δοκιμάστε τις πατάτες και προσθέστε αλάτι για την γεύση, αν χρειαστεί, στη συνέχεια, σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινή κρέμα λεμόνι….την βάζετε παντού
Επόμενο άρθροΓαλακτομπουρεκο τυλιχτό με καραμελωμενο σιρόπι και καβουρδισμένα αμύγδαλα..!!