Χαίρομαι που μοιράζεται η κα Κατερίνα Δερμιτζακη μαζί μας την αγαπημένη της συνταγή για τα τυροκούλουρα. Φαίνονται πεντανόστιμα! Ας δούμε αναλυτικά τα υλικά και τις οδηγίες:

Υλικά:

200 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
Περίπου 600 γραμμάρια αλεύρι
400 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία (περίπου 37°C). Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό υγρό και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο και το ασπράδι αυγού στο μείγμα μαγιάς. Ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τα χέρια μας, με τη βοήθεια λίγο βιτάμ.
Τοποθετούμε θρυμματισμένη φέτα στο κέντρο κάθε φύλλου.
Διπλώνουμε τα φύλλα ζύμης σε σχήμα σαλιγκαρι, κλείνοντας καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Αφήνουμε τα τυροκούλουρα να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.
Τοποθετούμε τα τυροκούλουρα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αλειφουμε και αυγό και σουσάμι
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τα πιο αφράτα τυροκούλουρα

Τα πιο αφράτα τυροκούλουρα

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά-10 γραμμάρια
2 ποτήρια χλιαρό νερό – 400 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 20 γραμμάρια
1,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι – 14 γραμμάρια
1 ποτήρι λάδι – 200 ml
6 ποτήρια αλεύρι – 720 γραμμάρια
τυρί τσένταρ – 200 γραμμάρια

Για επικάλυψη
2 ποτήρια σουσάμι-250 γραμμάρια
2 κουταλιές μελάσα – 25 ml
1 ποτήρι νερό – 100 ml

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό χλιαρό,τη μαγιά,τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι,το αλάτι και ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα.
Έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε αρχικά σε 4 μέρη και στη συνέχεια σε 16 μέρη.

Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Στη συνέχεια το πιέζουμε με τα δάχτυλα να πλατύνει. Βάζουμε στο κέντρο λίγο τυρί και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει.
Δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια.
Διαλύουμε τη μελάσα στο νερό. Βουτάμε το κάθε ένα πρώτα στη μελάσα και μετά στο σουσάμι και το τοποθετούμε στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.


Χαράζουμε λίγο βαθιά 2 φορές το κάθε ένα ψωμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 25-30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Υπέροχο ψωμάκι που είναι μαλακό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό του ιδανικό για το πρωινό σας με τον καφέ η το τσάι σας.

Δοκιμάστε τα!!!!!!!!!!

 

Προηγούμενο άρθροΚουακερόπιτα με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με 3 υλικά