Τα τυροκούλουρα αφρός αποτελούν μια υπέροχη λύση για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και θρεπτικό κολατσιό που μπορεί εύκολα να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Επιπλέον, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μεγάλες ποσότητες που μπορούν να καταψυχθούν, ενώ παράλληλα προσφέρει την ευκολία της γρήγορης προετοιμασίας. Ωστόσο, το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι παρέχουν μια ισορροπημένη και γευστική επιλογή για παιδιά και ενήλικες.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυροκούλουρα
Μάθε πώς να φτιάξεις τυροκούλουρα αφρός, μια τέλεια και εύκολη συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα τυροκουλουράκια, ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών ή για ένα γρήγορο σνακ για όλη την οικογένεια. Με την απλή τους εκτέλεση και την δυνατότητα να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη, θα έχεις πάντα ένα έτοιμο και υγιεινό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας
Ingredients
Για τη ζύμη:
- 2 ποτήρια νερό χλιαρό
- 100ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (των 240ml)
- 500γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Instructions
- Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά. Στη συνέχεια, ανακατεύω όλα τα υγρά συστατικά καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
- Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Εάν παρατηρήσω ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μου, προσθέτω πολύ λίγο ακόμη αλεύρι. Ακολούθως, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Όταν η ζύμη φουσκώσει επαρκώς, τη χωρίζω σε μικρά μπαλάκια των 150 γραμμαρίων το καθένα. Κάθε μπαλάκι το κόβω στη μέση και δημιουργώ δύο μπαστουνάκια. Πάνω σε κάθε μπαστουνάκι ρίχνω γενναιόχερα τριμμένο τυρί γκούντα.
- Συγκολλώ τα δύο μπαστουνάκια πιέζοντάς τα ελαφρά και αρχίζω να τα στριφογυρίζω μαζί, σχηματίζοντας έναν όμορφο στριφτό κόμπο. Μόλις ολοκληρώσω τη διαδικασία, κλείνω τα άκρα σαν κουλούρι και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα ή αντιστάσεις) και ψήνω τα τυροκούλουρα για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Τέλος, τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς πριν τα τοποθετήσω σε σακουλάκια κατάψυξης.
Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri
Συμβουλές για Καλύτερα Αποτελέσματα
Για να έχετε πάντα έτοιμο κολατσιό, σας συνιστώ να βγάζετε τα κατεψυγμένα τυροκούλουρα αφρός από την κατάψυξη το βράδυ και να τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά τυριά όπως κασέρι ή φέτα για ποικιλία στη γεύση. Τέλος, φροντίστε να μην υπερψήνετε τα κουλουράκια, καθώς θέλουμε να παραμείνουν αφράτα.










